• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • В Україні представили новий цифровий інструмент для добровільних пенсійних внесків: деталі
    2023-03-30 17:00:14

    На порталі Пенсійного фонду України представлено новий інструмент, що дозволяє в спрощеному форматі збільшити розмір майбутньої пенсії та страховий стаж. Про це на брифінгу розповіла заступниця керівника Офісу Президента України Юлія Соколовська, передає кореспондент УНН.

    Цитата

    «Разом із забезпеченням поточних пенсійних потреб і всього, що уряд для цього робить (індексація пенсій, відновлення виплат на деокупованих територіях), ми намагаємося створити нові цифрові інструменти допомоги. Для того, щоб отримувати пенсію, нам потрібен страховий стаж і страхові внески. На сьогодні на порталі Пенсійного фонду зʼявився простий інструмент, який дозволяє в декілька кліків внести страховий внесок», – розповіла Соколовська.

    Деталі

    Інструмент створений для громадян, що ще не є пенсіонерами, але зараз можуть зробити одночасно і внесок у свою пенсію, і допомогти державі у виплатах для вже існуючих пенсіонерів.

    До ініціативи можуть долучитися:

    люди, що виїхали за кордон, отримують там доходи, але хочуть мати пенсію в Україні;
    люди передпенсійного віку, які через війну втратили роботу і їм не вистачає стажу. За допомогою даного інструменту його можна докупити;
    люди, які зараз працюють, але отримують низьку заробітну плату. За допомогою добровільних внесків вони зможуть збільшити розмір майбутньої пенсії.
    «У кілька кліків укладається договір і вносяться внесок в тому розмірі і в тих термінах, які людина сама обирає. Далі система Пенсійного фонду автоматично спрацює і врахує цей внесок в персональний стаж у пенсійній системі», – зазначила Соколовська.

    При внесенні певної суми відбувається приріст до існуючої заробітної плати. Наприклад, якщо особа уклала договір і оплачує 2 тис. грн, то обрахунок заробітної плати відбувається як 9 тис. грн.

    Також в системі Пенсійного фонду є можливість зробити благодійні внески в цілому для Пенсійного фонду, або відправляти кошти на рахунок конкретного пенсіонера. Ця опція розроблена для бізнесу та міжнародних організацій, які хочуть долучитися до підтримки українців старшого віку.

    Нагадаємо

    З 1 березня відбулась індексації пенсійних виплат для 10,5 млн пенсіонерів. Вперше була здійснена індексація найнижчих пенсій. Пенсії збільшились на 100-1500 гривень. Середній розмір пенсії сягнув 5219,69 грн.

    Варвара Крат

    Джерело: УНН

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.