• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Надання Україні допомоги від продажу Челсі затягується через процес затвердження
    2023-04-10 12:40:06

    Створений для допомоги Україні фонд у 2,34 мільярда фунтів стерлінгів (2,9 мільярда доларів США) у вигляді доходів від продажу Романом Абрамовичем футбольного клубу "Челсі", майже готовий до роботи, але його затвердження урядом Великобританії триває довше, ніж планувалося.

    Генеральний директор фонду Майк Пенроуз розповів, що існують певні складності та затримки, пов’язані з політичним схваленням як між Великобританією та ЄС, так і всередині Великобританії, повідомляє Вloomberg.

    Він сказав, що команда завершила всі документи, необхідні для створення фонду, і склала короткий список інвестиційних менеджерів, які будуть контролювати гроші. Фонд планує зосередитися на гуманітарних проектах, які підтримують медичні, освітні програми та програми надання притулку для українців.

    Видання зазначає, що практичні аспекти пожертвування виявилися дуже складними, і ще потрібно подолати кілька перешкод, перш ніж Україна зможе отримати будь-яку частину грошей. Коли це станеться, невідомо.

    Повідомляється, що в січні уряд Великої Британії був близький до того, щоб передати виручені кошти фонду, а до домовленостей залишилося ще кілька тижнів.

    Вже майже рік кошти залишаються замороженими на банківському рахунку Великобританії, і з цієї суми ще нічого не потрапило в Україну.

    Російський бізнесмен Роман Абрамович, статут якого перевищує 7,5 мільярда доларів, продав лондонський футбольний клуб в травні 2022 року після того, як Британія та Європейський Союз наклали на нього санкції за його зв'язки з президентом Росії Володимиром Путіним.  Сам Абрамович запропонував створити благодійний фонд, а всі кошти від угоди передати жертвам війни в Україні. 

    Нагадаємо, про те, що уряд Великобританії має намір передати 2,3 мільярда фунтів стерлінгів, отриманих олігархом Романом Абрамовичем за продаж у 2022 році футбольного клубу "Челсі", до новоствореного фонду допомоги постраждалим від війни в Україні стало відомо 31 січня.

    До речі в Україні Абрамович з жовтня перебуває під санкціями, проте щодо них застосовано відстрочку до завершення обміну полоненими з РФ. Відомо, що олігарх задіяний у переговорах з цієї теми, зокрема безпосередньо брав участь у масштабному обміні наприкінці вересня.

    Інф. delo.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.