• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Страховий договір для АЕС, лише для Запорізької є умови
    2023-07-13 10:20:40

    Енергоатом, національна атомна енергогенеруюча компанія, у червні уклала страховий договір на понад 5 мільярдів гривень, щодо покриття шкоди, яка може бути заподіяна внаслідок ядерного інциденту на всіх чотирьох атомних електростанціях України. Однак, цей договір не включає покриття можливої ядерної шкоди, яка може виникнути через військові дії, і наразі не застосовується до Запорізької АЕС.

    Згідно з повідомленням НАЕК, укладений договір передбачає, що страхове покриття для Запорізької АЕС буде діяти з певною умовою, а саме після звільнення станції від окупантів. Наразі, оскільки Запорізька АЕС не перебуває під контролем України та "Енергоатома" як єдиного легітимного оператора, страховий договір не поширюється на неї.

    Представники державної компанії заявляють, що "Енергоатом" не контролює дії окупантів та не управляє реакторними установками згідно з українським ядерним законодавством, тому вони не можуть нести відповідальність за всі ядерні ризики, що можуть виникнути на окупованій Запорізькій АЕС.

    У зазначеному повідомленні вказується, що подібні виключення стосовно воєнних причин ядерних інцидентів були зроблені і в попередніх страхових угодах "Енергоатома" та є загальноприйнятою світовою практикою. Що стосується інших атомних електростанцій, що знаходяться на території підконтрольній Україні, страховий поліс на ядерну шкоду, яка може виникнути внаслідок ядерного інциденту, повністю діє.

    "Енергоатом" наголошує на тому, що дотримується всіх вимог національного та міжнародного законодавства стосовно страхування цивільної відповідальності за заподіяну ядерну шкоду та робить все можливе, щоб запобігти настанню страхового випадку в умовах збройної агресії РФ проти України та захоплення найбільшої атомної електростанції в Європі - Запорізької АЕС - країною-терористом.

    Водночас, вони зауважують, що згідно з чинним законодавством, обов'язкове відшкодування не застосовується в разі заподіяння ядерної шкоди внаслідок ядерного інциденту, що виник у зв'язку з воєнними діями, збройними конфліктами, громадянською війною, повстаннями, політичними або громадянськими заворушеннями, страйками та терористичними актами.

    "Енергоатом" публікує це повідомлення відповідно до численних публікацій у засобах масової інформації щодо того, що в разі підриву окупованої Запорізької АЕС Росією, Україна не отримає страхову компенсацію.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.