• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Спілкування за “круглим столом” владних і бізнесових структур Черкащини відбулося у форматі партнерства і співпраці
    2005-11-29 10:02:00
    24 листопада 2005 року у залі засідань колегії ДПА в Черкаській області відбулося засідання „круглого столу” на тему „Влада і бізнес Черкащини – партнери”.
     
    У заході взяли участь голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Володимирович Черевко та заступники голови, начальник управління Національного банку України в Черкаській області Сергій Анатолійович Забудський, голова ДПА в Черкаській області Юрій Олегович Ткаченко; підприємницькі структури представили керівники 19 великих платників податків регіону, серед яких: ВАТ „Азот”, Українсько-німецьке ЗАТ “Графія Україна”, ЗАТ „Галлахер Україна”, ТОВ Золотоніський лікеро-горілчаний завод „Златогор”, ТОВ „Національна Горілчана компанія”, ДП „Перемога Нова” ЗАТ „Миронівський хлібопродукт”, ЗАТ „Агроекопродукт”, ВАТ"Уманьферммаш" та ін.
     
    „Платник податків – найвища цінність цивілізованого суспільства, оскільки саме від чесного платника залежить фінансова стабільність держави,” – зауважив, відкриваючи захід, голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Володимирович Черевко. Характеризуючи фінансову спроможність Черкаської області у цифрах податкової служби, він зауважив, що мільярдний рубіж надходжень доходів зведеного бюджету подолано на 2,5 місяці раніше, ніж у 2004 році. Річний план з надходження доходів державного бюджету виконано за півтора місяця до закінчення бюджетного року. В основних галузях народного господарства області досягнуто адекватності між темпами зростання показників економіки області та доходів бюджету.
     
    Голова Черкаської обласної державної адміністрації підкреслив, що цьогорічні надходження до бюджетів усіх рівнів – цілковита заслуга доброчесних платників податків і, у першу чергу, великих платників.
     
    Продовжуючи тему місця і ролі платників податків у розвитку економіки області, нарощенні обсягів виробництва, створенні робочих місць та вирішенні соціальних проблем регіону, голова ДПА в Черкаській області Юрій Олегович Ткаченко зазначив, що 82 відс. доходів державного бюджету та 58 відс. зведеного сформував на сьогодні на Черкащині великий бізнес. За 10 місяців 2005 року внески великих платників до зведеного бюджету збільшилися на 50 відс. порівняно з відповідним періодом минулого року, до державного – на 56 відс. Додатково надійшло 210 млн. грн. У 2,1 раза зросла сплата податку на прибуток, в 2,4 – податку на додану вартість.
     
    Переможено „хворобу” попередніх років – широке застосування експорту непрофільної продукції для отримання відшкодування податку на додану вартість, що негативно впливало на податкову базу, було проявом тінізації економіки області. Голова ДПА в Черкаській області наголосив, що відсутність податкового боргу та майже 100 відсоткове добровільне декларування та сплата податкових зобов’язань є яскравим підтвердженням порозуміння між владою, податковою службою та бізнесом. Податкова служба висловлює вдячність великим платникам за своєчасну та повну сплату податків, що є водночас нормою і прикладом для інших підприємств області.
     
    Юрій Олегович торкнувся питань співпраці податкової служби області з великими платниками податків, зауваживши при цьому, що податківці зацікавлені у розвитку та прибутковості бізнесу області. Зусилля служби направлені на створення найбільш сприятливих умов для підприємницької діяльності, заміну фіскальних методів на такі, які б максимально враховували як інтереси держави, так і платників податків. Відносини податкової служби і бізнесу мають бути максимально коректними, щоб усі його учасники сплачували податки в повному обсязі та на рівних умовах.
     
    Податківці завжди йдуть назустріч платникам, які є чесними перед державою у сплаті податків. У цьому році 412 платникам були надані розстрочки податкових зобов’язань на 123,1 млн. грн. Здійснюються активні заходи щодо зменшення протермінованої бюджетної заборгованості з податку на додану вартість перед платниками. Щотижнево на рівні ДПІ та ДПА в області проводиться детальний аналіз сум, що підлягають до відшкодування з бюджету, як підтверджених так і тих, що знаходяться на стадії перевірок, для запобігання приросту протермінованих сум ПДВ у сумлінних платників (виробників) здійснюється максимальне їх підтвердження зустрічними перевірками у ланцюгу до виробника. Служба націлена на те, щоб до кінця року максимально ліквідувати прострочену заборгованість з податку на додану вартість виробникам продукції. Змінено концепцію контрольно-перевірочної роботи. Головний принцип – економічна доцільність перевірок, а отже – зменшено втручання податкових органів у роботу платників області. Порівняно з 2004 роком на 8 відсотків зменшилась кількість перевірок та на 25 відсотків – обсяги донарахованих за актами перевірок сум.
     
    За особливим регламентом працює податкова міліція. Зусилля працівників податкової міліції спрямовані на упередження злочинів у сфері оподаткування.
    Щодо перспектив. У цілому за 2005 рік до зведеного бюджету прогнозовано надходження 1 млрд. 358 млн. грн., що більше ніж на третину перевищить обсяг доходів минулого року. Приріст очікується з усіх основних джерел доходів, зокрема, податку на прибуток – на 46 відс., акцизного збору – на 37; податку з доходів фізичних осіб – на 32, податку на додану вартість – на 30 відс. Наступний, 2006 рік для області буде досить напруженим, оскільки лише доходів державного бюджету разом з митницею необхідно зібрати на 48 відсотків або на 517 млн. грн. більше, ніж у поточному році. Тому податкова служба Черкаської області сподівається на взаємопорозуміння та конструктивну співпрацю з великим бізнесом у забезпеченні виконання Закону України "Про Державний бюджет на 2006 рік".
    Головний податківець області звернувся до присутніх керівників підприємств, кращих представників бізнесу регіону з проханням:

    підвищувати прибутковість діяльності та максимально збільшувати сплату податку на прибуток;

    постійно шукати резерви щодо збільшення середньої заробітної плати працівникам і як наслідок – нарощувати сплату податку з доходів фізичних осіб, який формує майже 70 відсотків місцевих бюджетів, що стане запорукою соціального розвитку області;

    не застосовувати схем мінімізації податкових зобов’язань з податку на додану вартість;

    надавати податковим органам необхідну фінансову, бухгалтерську інформацію для невиїзних перевірок, оскільки основним орієнтиром для контрольно-перевірочної роботи будуть платники-мінімізатори податкових зобов’язань, а добропорядні платники будуть перевірятися один раз на 5 років.
     
    Прес-служба ДПА в Черкаській області
    -
    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.