• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Про позицію НАК “Нафтогаз України” у переговорах з ВАТ “Газпром”
    2005-12-07 12:36:00
    6ня 2005 року була оприлюднена заява ВАТ “Газпром”, в якій українську сторону звинувачено в “неконструктивному підході” щодо питань, пов’язаних з умовами постачання та транспортування російського газу територією України. Аргументуючи свою позицію, “Газпром” посилається на Угоду між Урядом Російської Федерації та Кабінетом Міністрів України про додаткові заходи із забезпечення транзиту російського природного газу через територію України від 4 жовтня 2001 року. При цьому з незрозумілих причин не згадуються інші документи, які регламентують і деталізують умови надання послуг з транзиту російського газу територією України та оплати за нього.
    У зв’язку з цим НАК “Нафтогаз України” інформує, що правові взаємовідносини між Компанією і ВАТ «Газпром» в сфері надання послуг з транзиту природного газу регулюються не лише міжурядовими угодами, але й Контрактом між компаніями. Міжурядовими угодами визначаються загальні положення співпраці НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» у газовій сфері, в той час як Контракт містить детальні норми, які регулюють особливості взаємодії Сторін. На даний момент між компаніями діє Контракт про об'єми і умови транзиту російського природного газу через територію України на період з 2003 по 2013 роки від 21 червня 2002 року. Доповненням № 4 до Контракту від 09.08.2004 на період з 2005 по 2009 роки встановлені:
    а) фіксована ставка плати за транзит російського газу в розмірі 1,09375 доларів США за 1000 куб. м газу на 100 км відстані, яка не підлягає зміні Сторонами;
    б) фіксована ціна на російський природний газ, що надається ВАТ «Газпром» для забезпечення балансу газу України в рахунок оплати НАК «Нафтогаз України» послуг, що надаються по транзиту, в розмірі 50 доларів США за 1000 куб. м, яка не підлягає зміні Сторонами.
    Уклавши доповнення до Контракту, Сторони таким чином досягли угоди про визначення ставки за транзит природного газу і ціни на природний газ, що поставляється “Газпромом” в рахунок часткової оплати послуг по транзиту на подальші 5 років, і зафіксували своє волевиявлення не переглядати дані положення Контракту. Всі вказані документи були підписані уповноваженими посадовими особами НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром».
    Українська сторона неухильно дотримується й надалі дотримуватиметься досягнутих раніше домовленостей щодо транзиту російського газу територією України. НАК “Нафтогаз України ще раз наголошує, що за умови збереження чинних принципів оплати за транзитні послуги російського газу постачання європейських споживачів здійснюватиметься надійно й безперебійно - як це було й раніше.
    Прес-центр НАК “Нафтогаз України”
    -
    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.