• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • В Киеве раскрыли масштабную строительную аферу
    2013-07-13 06:03:57

    Масштабну будівельну аферу викрили у столиці. Два дні тому Cвідок уже розповідав про махінації з житлами. Наші журналісти знайшли нові злочинні факти: дізналися імена організаторів оборудки та з'ясували, як ділки дурили людей.

    Іван понуро обходить недобудову. Ось тут мала бути квартира його мрії. Чоловік розповідає, як побачив, що на Дегтярівський 25-а продають помешкання - одразу зацікавився. Йому показали прекрасний краєвид міста. Розповіли про чудове планування майбутніх осель і запропонували низьку ціну.

    Іван, постраждалий:

    - Центральный район, недалеко от метро, рядом парк. Заинтересовала ценовая политика, можно было внести 30 процентов и потом в течении 18 месяцев погасить все остальное.

    Потенційний покупець погодився на привабливі умови. А ось документів на новобудову - не побачив.

    Іван, постраждалий:

    - По телефону я спрашивал: какие есть документы, кто владелец. Они как-то так расплывчато ответили: они есть, но нет человека, у которого они находятся.

    Щоб купити житло, Іванові не вистачало грошей. Тоді пригадав, що на буклеті, який демонстрували ділки, фінансовим партнером будівництва названо банк Надра. Потенційний покупець і завітав до цієї фінустанови, аби взяти позику. Проте там про спорудження ні сном, ні духом не знали. Тут афера й розкрилась. Бо ж у банку запевнили: жодних недобудов не інвестують.

    Андрій Конопля, юрист:

    - Стало відомо, що на майданчику невідомі особи вчиняють будівництво і ці квартири вони продаються, причому без наявності будь-яких прав на ці квартири.

    Хоч у міліції розпочате кримінальне провадження, а в банку стверджують - зведення багатоповерхівки незаконне, біля самої новобудови й досі висять величезні банери - квартири продають. Ідемо до центру збуту помешкань, там нас зустрічають двоє жіночок. Утім, щойно побачили телекамеру, кажуть: до продажу квартир не мають жодного стосунку і взагалі нічого про це не знають.

    - Ми тут так - тимчасово знаходимось, орендуєм приміщення.

    - А як тут часто менеджери бувають?

    - Бувають, но зараз їх немає.

    - А квартири зараз продають?

    - Н,і не продаються. Які квартири? Нічо не продається. Ми не займеємось взагалі продажею.

    - Ви не з цієї компанії?

    - Ні.

    Та ошукані люди кажуть - ділків-аферистів не складно знайти в інтернеті. Це родина, їхнє прізвище - Жевак. Схема, яку вигадали крутії, не нова. Так, варто лише згадати найграндіознішу оборудку, яка увійшла в історію під назвою "Еліта-центр". 1700 обдурених покупців лишилися без квартир. Грошей за ненаявні житла їм ніхто так і не повернув. Тож не дивно, що нова афера зацікавила й народних обранців. Депутат Верховної Ради Віктор Жеребнюк вже надіслав звернення до Генеральної прокуратури. Одна з вимог парламентаря:

    - Дати правову оцінку діям ТОВ "ІБК Центробуд", яка здійснює будівництво на протизаконно захопленій території.

    Свідок також звернувся до Генеральної прокуратури з офіційним запитом. Тепер чекаємо на відповідь і уважно стежимо за розвитком подій.

    Андрій Конопля, юрист:

    - В 2013 році може бути фактично другий Еліта-центр в місті, насправді, люди продають не квартири, а повітря, і насправді жаль тих громадян, які повелися на пусті порожні обіцянки.

    Експерти вкотре закликають людей пильнувати. Уважно перевіряти документи. І за найменшої підозри звертатися до правоохоронців.

    Марина Борисполець, Денис Голиков, Андрій Грищенко

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.