• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Украина должна защищать интересы своего товаропроизводителя и в условиях свободной торговли
    2014-06-25 14:11:16

    Підписання економічної частини Угоди про асоціацію України та ЄС відкриє перед економікою нові перспективи та можливості, забезпечить доступ до величезного споживацького ринку, новітніх технологій та фінансових інструментів, які з часом допоможуть українській продукції стати  конкурентоспроможною.  В той же час українська влада і бізнес повинні об’єднати зусилля задля мінімізації   втрат економіки після підписання економічної частини угоди з ЄС. Неминучими є зростання конкуренції на внутрішньому ринку, виникнення додаткових витрат, пов’язаних із адміністративними та правовими змінами в державі, переходом виробництв на стандарти ЄС,  проблеми з перенасиченістю внутрішнього ринку імпортною продукцією. Поки рівень   європейської економіки в рази вищий, аніж української, що створює для вітчизняного виробника значні ризики, заявив під час засідання Економічної ради громадських організацій, галузевих асоціацій та організацій роботодавців президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах.

    «Україна повинна захищати інтереси свого товаровиробника навіть в умовах вільної торгівлі. Ми будемо звертатися до новообраного Президента України, уряду, парламенту з пропозиціями залучити фахівців та експертів до формування цільових програм з адаптації нашої економіки до умов ЗВТ. У протилежному випадку відкритість нашого внутрішнього ринку спричинить лише зростання конкуренції. У нас уже зараз до 60% товарів на ринку – імпорті, а серед них – і та продукція, яку ми можемо виробляти самостійно. Повинні бути програми адаптації технічних регламентів, стандартів,  модернізації виробництва, імпортозаміщення. Для цього потрібні інвестиції. Треба посилювати стратегії розвитку, а не споживання»,– зазначив А.Кінах. 

    За його словами, посилення конкуренції потребує максимальної підтримки  внутрішнього виробництва, мотивації до підвищення ділової активності вітчизняного підприємництва.  УСПП вже запропонував уряду Програму першочергових завдань влади та бізнесу з подолання соціально-економічної кризи в Україні, де пріоритетом є активізації розвитку економіки, внутрішнього виробництва з метою здійснення імпортозаміщення, локалізації конкурентоспроможного виробництва в країні. Підвищення конкурентоспроможності продукції можливо лише через стимули для здійснення модернізації виробничих потужностей, зростання  продуктивності праці, енергоефективності виробництва, доступу до кредитних ресурсів,  збільшення  сукупного попиту.

    За  словами А.Кінаха, закордонні позики уряд досі спрямовує на вирішення поточних проблем – обслуговування державного боргу, підтримку золотовалютних резервів. «Тільки тоді, коли ми почнемо вкладати позичені гроші  в інвестиції, технічну і технологічну модернізацію виробництва, підтримку малого та середнього бізнесу, у нас з’явиться шанс у майбутньому віддавати позики не за рахунок нових запозичень, а за рахунок досягнень власної  економіки», – вважає Кінах.

    Реалізацію зазначених завдань, наголосив президент УСПП,  необхідно покласти на Міжвідомчу робочу групу з розробки механізмів адаптації вітчизняних підприємств до стандартів та норм ЄС та надання консультаційної допомоги, до складу якої мають бути включені представники державних органів влади, бізнесу, громадські організації та галузеві асоціації бізнесу.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.