• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • РНБО: Австралія та Нідерланди направлять в Україну місію для розслідування авіакатастрофи Boeing 777 «Малайзійських авіаліній»
    2014-08-01 17:16:39

     

    Київ, 1 серпня 2014 року – Президент України Петро Порошенко підписав закони про ратифікацію угод з Австралією – про направлення австралійського персоналу в Україну для розслідування обставин падіння літака «Малайзійських авіаліній» та Нідерландами – про міжнародну Місію захисту. Про це заявив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко. «За Угодою Австралія може направити в Україну поліцейський, військовий і цивільний персонал та пов’язані з ними активи. Він матиме свободу пересування на території нашої держави для переміщення до місцевостей, пов’язаних з проведенням розслідування авіакатастрофи. В Угоді з Королівством Нідерландів зазначається, що Місією керуватимуть Нідерланди. Вона створюється для проведення розслідування відповідно до Резолюції 2166 Ради Безпеки ООН від 21 липня 2014 року, а також з метою здійснення інших видів діяльності, які можуть бути погоджені між сторонами», – пояснив Андрій Лисенко.

    Місія складається з військового й невійськового персоналу Нідерландів і Австралії та, у відповідних випадках, інших держав, громадяни яких перебували на літаку. Персоналу Місії дозволяється мати і носити зброю, а також застосовувати силу для самооборони та для виконання своєї діяльності відповідно до цієї Угоди. Крім того, персоналу Місії дозволяється носити польову уніформу. Чисельність Місії становить не більше 700 озброєних осіб.

    Підрозділи сил АТО повністю звільнили від бойовиків населений пункт Новий світ Донецької області та підняли Державний прапор на центральній будівлі. Зараз там вже розпочались роботи з відновлення систем життєзабезпечення та інфраструктури.

    Сили АТО забезпечують проведення операції вздовж державного кордону України. Окремі підрозділи, які дислокувалися в районі пунктів пропуску Довжанський, Ізварине та Червонопартизанськ,  та перебували під постійним обстрілом артилерійських систем, у тому числі з установок «Град», відведено на нові безпечні рубежі. «Протягом доби терористи обстріляли блокпости та позиції підрозділів ЗС України в районах населених пунктів Шахтарськ, Весела Тарасівка, Білоріченський, Контарне, Дебальцеве, Стукалова Балка, Макарове, Григорівка, Дякове, та аеродрому Луганськ. Частина обстрілів велася безпосередньо з території Росії. Вчора о 13.50 з боку населеного пункту Ратіхуватий Російської Федерації було обстріляно із системи «Град» блокпост українських військових біля населеного пункту Григорівка. Близько 22 години з боку Митякинське РФ, що за 8 км від кордону з Україною,  обстріляли позиції ЗСУ біля селищ Нова Вільхова та Макарів. Нараховано 50 пострілів з міномету», – повідомив речник РНБО.

    Одночасно з обстрілом українського блокпосту біля Григорівки з території Росії 150 терористів атакували українських військових за підтримки 3 танків. «Наші бійці дали гідну відсіч і терористи змушені були відступити/ Учора зранку під час маршу в районі селища Сізе на Луганщині батальйон територіальної оборони «Чернігів» виявив і знищив засідку терористів», – додав полковник Лисенко.

    Протягом минулої доби авіація РФ кілька разів незаконно перетинала Державний кордон України, заходячі вглиб нашої країни до 10-15 кілометрів. Сили АТО фіксують такі порушення радіолокаційними засобами та візуально. Зокрема, учора зафіксовано польоти чотирьох вертольотів вогневої підтримки «Ка-52» з боку Російської Федерації. За допомогою засобів ППО учора зафіксовано 3 авіаційні цілі, що рухались зі швидкістю 800 кілометрів на годину. «Авіаційна техніка заходить на територію України на надмалих висотах, а повертається в бік Російської Федерації з набором висоти. У районі села Загнітків Кодимського району Одеської області та селі Студена Піщанського району Вінницької області втретє за останні дні зафіксовано політ безпілотного летального апарату з боку придністровської ділянки українсько-молдовського державного кордону», – повідомив Андрій Лисенко.

    Російська сторона активно готує вогневі позиції для обстрілу території України. Так, вчора в районі села Стратива Брянської області (5 км від кордону -  навпроти Чернігівської області) в лісовому масиві облаштовані позиції зайняли 17 установок залпового вогню «Град». «Напроти ділянки кордону Сумського прикордонного загону, у Білгородській області  РФ, на відстані приблизно 15 км від лінії державного кордону України, зайняли бойові позиції три  152-мм самохідні установки. У Брянській області на відстані 4-5 км від кордону  з Україною передислоковувались 15 одиниць військової техніки підрозділів Збройних сил РФ. У Донецьку Ростовської області виявлено перебування військовослужбовців 200-ї окремої мотострілкової бригади, передислокованих з  Мурманської області», – зазначив речник РНБО.

    В ніч на сьогодні  через річку Сіверський Донець з території РФ у районі сіл Поповка та Великий Суходіл Луганської області росіяни за допомогою понтонів переправили чергову партію військової техніки для терористів. За оперативною інформацією, із Чеченської Республіки в бік України вирушив ешелон кадирівців.

    Терористи не припиняють мінувати цивільні об’єкти та інфраструктуру. Так, диверсанти замінували ще 2 мости у містах Донецьку, а також у Харцизську, Шахтарську, селищі Оленівка Волноваського району, селах Ребрикове Антрацитівського району та Придорожньому Амвросіївського району. Біля Зуївки Шахтарського району бойовики замінували службове приміщення водосховища «Вільхівське». За оперативною інформацією у Донецьку новоприбулих терористів розселяють у школах та дитячих садках обласного центру.

    На визволених територіях військовослужбовці Збройних Сил України допомагають мешканцям налагоджувати мирне життя. Лише протягом двох останніх днів до звільнених від терористів населених пунктів було відправлено кілька десятків тон хліба, консервів та круп. У першу чергу продукти отримують будинки для людей похилого віку, лікарні та дитячі садки. Вчора саперними підрозділами ЗСУ було розміновано міст в населеному пункті Відродження поблизу Артемівська. У Слов’янську відновлено енерго та водопостачання дитячих садочків та шкіл, які готуються прийняти дітей 1 вересня. У Лисичанську надають гуманітарну допомогу мешканцям, відновили електропостачання у міській лікарні. «З вівторка 29 липня українські військові відкрили гуманітарний коридор для вимушених переселенців з Луганська. Він працює щодня з 10 до 16 години і пролягає по дорозі через Металіст у бік містечка Щастя. Тільки за минулу добу по цьому коридору проїхало близько 100 автомобілів», – повідомив Андрій Лисенко.

    Україна до цього часу так і не отримала відповіді від Російської Федерації щодо мети накопичення сил та засобів ЗС РФ поблизу державного кордону з нашою державою.

    З сьогоднішнього дня вступили в дію санкції, запроваджені Радою ЄС щодо РФ. Зокрема, вони передбачають обмеження у фінансовій, економічній, енергетичній, торговельній та військово-технічній сферах, а також заборону на торгівлю товарами подвійного призначення.

    19 сенаторів США звернулися до президента Сполучених Штатів Барака Обами із закликом визнати так звані ЛНР та ДНР терористичними організаціями та внести їх до відповідного чорного списку.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.