• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Основне в ЗМІ про реформи за 02-03 вересня 2014 року
    2014-09-03 22:28:05

    Сьогодні у ЗМІ активними були питання імплементації Угоди про асоціацію з Євросоюзом, макроекономічної стабілізації та неприйнятих змін до виборчого законодавства.

    1. Макроекономічна стабілізація. Уряд України у меморандумі економічної політики, направленому Міжнародному валютному фонду, прогнозує, що економіка України після падіння на 6,5% у нинішньому році почне відновлюватися вже у наступному році та виросте на 1%. Згідно з меморандумом економічної політики очікується уповільнення інфляції з 19% у поточному році до 9% наступного. У меморандумі між Україною та Міжнародним валютним фондом на грудень 2015 передбачена друга оцінка виконання реформ між сторонами. Голова Місії МВФ в Україні Ніколай Георгієв  повідомив, що МВФ може розглянути питання щодо виділення наступних двох траншів для України загальною сумою 2,7-2,8 мільярда доларів вже у грудні нинішнього року. Згідно з меморандумом кредитування економіки України буде залежати від виконання запланованих реформ у галузі. Саме перевірку виконання реформ і запланував МВФ на час другого оціночного огляду у середині грудня 2015 року. Директор Міжнародного Фонду Блейзера Олег Устенко зазначив, що стабілізація національної валюти може виявитися тимчасовою, якщо Україна зволікатиме з реформами. Устенко пише, що ситуація вкрай небезпечна, тому що відсутність реформ може взагалі розхитати економіку.
    2. Загальна концепція реформування. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд України у поточному місяці затвердить план імплементації Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що він з генеральним секретарем Ради Європи Турбйорном Ягландом обговорили новий 3-річний план реформ в Україні. Україна за рік піднялася на 8 позицій в Індексі глобальної конкурентоспроможності ВЕФ. Всесвітній економічний форум уточнює, що конфлікт у східній частині країни та у Криму мало вплинув на результати, оскільки на той час дані вже були зібрані, але вплине на конкурентоспроможність країни у майбутньому. Згідно зі звітом Всесвітній економічний форум зазначає, що прогресу було досягнуто за рахунок більш позитивного сприйняття інститутів та ефективності ринків, а також кращих результатів в освіті. У звіті ВЕФ щодо України наголошується, що далекосяжні реформи потрібні для того, щоб перевести економічне зростання на стійку основу.
    3. Реформування ринкових регуляторів. ЗМІ сколихнула новина про відкриття газопроводу “Вояни-Ужгород”, який забезпечить реверсні поставки газу в Україну. Аграріям до кінця вересня КМУ представить схему переходу на загальний режим оподаткування.
    4. Люстрація, боротьба з корупцією. Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що Кабмін планує у рамках боротьби з корупцією, проводити моніторинг відповідності рівня життя держслужбовців їх зарплатам.
    5. Конституційна реформа. Активно обговорювались неприйняті зміни до виборчого законодавства, зокрема те, що депутати не підтримали навіть  технічних поправок, які б мали зекономити гроші на виборчу кампанію. Народний депутат Віталій Ковальчук, пояснюючи чому депутати не відмінили мажоритарну виборчу систему, сказав, що у зв`язку з тим, що виборчий процес вже почався за існуючою виборчою системою, то її зміна може призвести до дестабілізації ситуації, до судових процесів та поставити під сумнів легітимність самих виборів.
    6. Податкова реформа. Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що правління України підтверджує свої плани зменшити ЄСВ в розрахунку, що бізнес відповість виходом з тіні.
    7. Адміністративна реформа. Заступник  голови Адміністрації Президента України Шимків Дмитро повідомив, що в Адміністрації Президента України у результаті проведення реформ планують звільнити близько 400 працівників і набрати нових.
    8. Децентралізація. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Верховну Раду України прийняти закон про бюджетну децентралізацію 16-19 вересня.
    9. Визначення «точок зростання». Мюррей Метью, заступник помічника торгівлі США назвав найбільш цікаві для інвестицій галузі в Україні – це енергетика, сільське господарство, авіація та сектор інформаційних технологій. Також Мюррей зазначив, що для реформування моделі економічного розвитку України необхідно дотримуватися курсу на зближення з Євросоюзом і ратифікувати угоду про вільну торгівлю з ЄС.
    10. Реформа енергоефективності. Голова Бюро комплексного аналізу та прогнозів Сергій Дяченко прокоментував ініціативу уряду щодо відімкнення електроенергії для економії, зазначивши що те, що зараз відбувається, є наслідком затягування реформи вугільної галузі. У виданні «Газета.юа» пишуть, що енергоємність української економіки майже вчетверо більша, ніж у країнах Європейського Союзу. При цьому, як зазначає видання «Газета.юа», за умови реформування енергоємність можна бути зменшити на 55-75%. Також у виданні обурені, що уряд пропонує українцям посидіти без світла і заощадити таким чином електроенергію, проте не переймається енергоощадністю у промисловості, житлово-комунальному господарстві, державних установах. Енергоємність української економіки майже вчетверо більша, ніж у країнах Європейського Союзу. При цьому за умови реформування її може бути зменшено на 55-75%. Уряд пропонує українцям посидіти без світла і заощадити таким чином електроенергію, проте не переймається енергоощадністю в промисловості, житлово-комунальному господарстві, державних установах. Принаймні, про відповідні досягнення не чути нічого.
    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.