• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Дмитро Шимків: Економіка України у 2020 році має стати економікою знань та новацій
    2014-10-09 12:51:22

    У вівторок опубліковано глобальний рейтинг конкурентоспроможності (GCI) Світового Економічного Форуму, в якому Україна піднялася на 8 позицій – з 84 на 76, що поки що не компенсувало падіння на 12 позицій у рейтингу минулого року.  Результати рейтингу прокоментував заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків під час брифінгу в рамках Українського Медіа Центру Реформ, організованого за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”. «В Індексі конкурентоспроможності за показниками початкової та вищої освіти, кількості інженерів, рівня знань математики та наукових дисциплін Україна посідає провідні позиції. І саме це є важливою передумовою для розвитку нової економіки, якою ми її хотіли б бачити у 2020 році, – економіки знань та інновацій. Потенціал цих галузей має бути реалізований в першу чергу», – сказав Дмитро.

    За результатами GCI, найвище зростання цього року продемонстрували такі складові, як охорона здоров’я і початкова освіта, а також ефективність ринку товарів та інновацій. Зафіксовано значне падіння рівня розвитку бізнесу, Україна також продовжує бути аутсайдером за рейтингом державних інститутів – 130 позиція із 144 країн.

    Індекс базується на 30% на статистичних даних, та на 70% – на результатах опитування, проведеного на початку року, тому фактично відображає ситуацію станом на перший квартал 2014 року. За результатами опитування, бізнес найбільшою проблемою називає саме корупцію, нестабільність політики держави, доступ до фінансів та нестабільність державних інституцій. «Я хочу привітати нас з тим, що ми все ж почали рух у напрямку вирішення найбільшої проблеми для бізнесу в Україні, прийнявши у першому читанні пакет антикорупційних законів», – сказав Дмитро Шимків. Водночас ведеться активна робота над підвищенням ефективності, подоланням корупції та залучення професіоналів в держані інститути влади. Дмитро наголосив, що план змін в середині адміністрації Президента України виконується. Наразі продовжується робота по дерегуляції, введено електронний документообіг з Кабінетом Міністрів, призначено нових керівників кількох департаментів, ведеться пошук кандидатів на 224 вільні посади в АПУ.

    «Ми відкриті до діалогу, рекомендацій та пропозицій. На сайті reforms.in.ua ви можете висловити свої пропозиції. Нами вже започатковано обговорення Закону «Про тимчасове проходження державної служби» та інших ініціатив, які будуть втілюватися за участю та з урахування думки експертів та громадськості», – сказав Глава Адміністрації Президента України.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.