• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Економісти аналізують передвиборчі програми українських партій
    2014-10-24 12:51:56

    Українські та закордонні економісти проаналізували передвиборчі програми українських партій, що прагнуть потрапити до нового парламенту. Про це розповіли економісти Дмитро Боярчук та Ілона Сологуб (дослідник у громадській організації VoxUkraine) на прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі, що відбувся за підтримки МФ “Відродження” в рамках Медіа-центру реформ. Ця громадська ініціатива планує перевірити виконання кожної програми, коли справа дійде  до проведення економічних реформ. Група експертів склали рейтинг  програм 11 партій за їх економічною компетентністю.

    «Можна сказати, що ми були дещо розчаровані після ознайомлення з програмами та обіцянками політичних сил» – заявив пан Боярчук. Чимало вимог та обіцянок українських партій є непрактичними, бо призначені для отримання голосів, а не реформування української економіки. VoxUkraine провела перевірку кожної рейтингової політичної партії, що претендує на парламентські крісла на виборах 26 жовтня, виставивши кожній з них оцінку за шкалою від 0 до 10 балів у різних категоріях.

    Боярчук та Сологуб незадоволені, що більшість впливових політичних партій не акцентують увагу на серйозних економічних реформах. «Всі акцентують на боротьбі з корупцією та люстрації» – відзначив Дмитро Боярчук. «Цього разу ніхто не веде мову про житлові програми та інші «неактуальні питання». Найбільша увага приділяється ситуації на сході та ряду інших тем, а економічні питання виглядають досить блідо. Партійні програми, які містять конкретні пропозиції, водночас виступають за пільги для народу, не вдаючись до економічного обґрунтування. Наприклад, «всі обіцяють кредити молодим сім’ям чи покращення якості комунальних послуг, проте не пояснюють, як це зробити» – зауважила Ілона Сологуб. Також «партії-лідери проігнорували проблему енергоефективності та охорони навколишнього середовища» – додала експерт.

    Боярчук та Сологуб заявили, що українські політичні партії покладаються на байдужість українців до економічних питань. «Вважається, що середній виборець – невіглас» – відзначив пан Боярчук. Тому партії роздають багато обіцянок, не пояснюючи, як вони їх виконуватимуть. VoxUkraine проаналізувала передвиборчі програми для підвищення прозорості виборчого процесу, та закликає партії включати до програм економічні положення, щоб виборці мали змогу краще зрозуміти їхню суть.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.