• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Про забезпечення надходжень до бюджету та пріоритетні напрямки
    2014-11-25 12:16:46

    Днями перший заступник начальника ДПІ у Шевченківському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Вячеслав Федоров провів прес - конференцію для представників ЗМІ району на тему: «Діяльність податкової інспекції Шевченківського району столиці за 10 місяців 2014 року та пріоритетні напрямки роботи»

    Відкриваючи прес – конференцію та звертаючись до присутніх журналістів Вячеслав Веніамінович відзначив, що фахівці ДПІ у Шевченківському районі столиці першочергову увагу приділяють забезпеченню стабільних надходжень до бюджетів усіх рівнів. Адже збір податків – це забезпечення соціальних програм та гарантія зміцнення економіки держави, виплат заробітної плати, пенсій, стипендій тощо.

    Зокрема, він зазначив: «Сьогодення вимагає від працівників ДПІ самовідданої роботи по забезпеченню надходжень до бюджетів усіх рівнів, а від платників податків – сумлінного виконання своїх обов’язків.

    Приємно усвідомлювати, що шевченківські податківці внесли свій вагомий внесок у стабільне наповнення бюджетів усіх рівнів. Адже, варто зазначити, що за період січень - жовтень поточного року платниками Шевченківського району перераховано до зведеного бюджету 6 млрд. 738 млн. 430 тис. гривень податків та зборів, що на 208,4 млн. грн. більше ніж за аналогічний період минулого року. Зокрема, до державного бюджету з початку поточного року надійшло 5 млрд. 190 млн. 910 тис. гривень, а до місцевого – 1 млрд. 547 млн. 519 тис. гривень, що дозволило забезпечити позитивну динаміку в порівнянні з аналогічним періодом минулого року- додатково забезпечено 29,8 млн. гривень.»

    Основними джерелами поповнення державної казни за десять місяців 2014 року є: податок на прибуток, якого сплачено до бюджету 1 млрд. 176 млн. 514,5 тис. гривень; податок на додану вартість – більше 2,5 млрд. грн., що, беручи до уваги аналогічний період минулого року, майже на 278,9 млн. гривень більше, а також податок на доходи фізичних осіб – 1,2 млрд. гривень. Темп росту по ПДФО до надходжень у січні–жовтні 2013 року склав 104,1 % або більше на 47, 9 млн.грн.

    Вячеславе Веніаміновичу, окресліть, будь ласка, основні актуальні напрями, за якими інспекція працює сьогодні?

    Для повноцінного наповнення державної скарбниці  пріоритетними напрямками роботи органів ДФС до кінця року визначено такі: подальше вжиття заходів з детінізації економіки; ефективна робота у напрямку легалізації заробітної плати і викриття фактів виплати зарплати «в конвертах»; контроль за повнотою та своєчасністю відпрацювання матеріалів, отриманих від податкової міліції, судових і правоохоронних органів; підвищення рівня узгодженості результатів перевірок, сплати додатково нарахованих сум податків і недопущення зростання податкового боргу шляхом об’єктивного та якісного проведення перевірок.

    Які зміни очікуються в адмініструванні ПДВ?

    З 1 січня 2015 року запроваджується система електронного адміністрування ПДВ, в якій всі платники податку на додану вартість будуть мати власні електронні рахунки. Усі податкові накладні складатимуться виключно в електронному вигляді та реєструватимуться в Єдиному реєстрі податкових накладних незалежно від розміру ПДВ.

    Які новаціїї ще чекають на бізнес з ПДВ?

    Звертаю увагу платників податку на додану вартість, що з 1 грудня 2014 року діятиме нова форма податкової декларації з ПДВ. Вперше звітувати за новою формою необхідно буде за грудень 2014 (для платників, у яких звітний період – місяць) або за І квартал 2015 року (для квартальних платників).

    Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість в цілому суттєво не змінився, але має деякі важливі новації.

    У новій декларації додано окремі рядки, у яких вказуються обсяги постачання та придбання товарів за ставкою 7% та рядки, у яких має бути відображено коригування податкових зобов’язань або податкового кредиту згідно із статтею 39 Податкового кодексу України (Трансфертне ціноутворення).

    Ще одним суттєвим нововведенням є те, що платники, які подають податкову звітність в електронному вигляді, до додатка 8 мають подавати скановані копії розрахункових документів, що засвідчують факт сплати податку у зв'язку з придбанням товарів чи послуг, або скановані копії первинних документів, що підтверджують факт отримання таких товарів/послуг.

    Нова декларація з ПДВ та порядок її заповнення затверджена наказом Міністерства фінансів України від 23.09.2014 № 966.

     

    На завершення Вячеслав Федоров зазначив: «Сподіваємося, що наша співпраця дасть можливість досягти головної мети – своєчасного наповнення державного та місцевих бюджетів, економічного зростання України та становлення її як держави європейського рівня.»

     

    ДПІ у Шевченківському  районі  ГУ Міндоходів м. Києві

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.