• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Пенсії через пошту отримують у більшості країн Європи
    2015-07-17 14:45:53

    Національний оператор поштового зв’язку Укрпошта вже протягом багатьох років здійснює виплату та доставку українцям пенсій та грошових допомог. Ця функція, покладена на підприємство державою, є соціально важливою та першочерговою для Укрпошти.

    За даними Пенсійного фонду в Україні нараховується більше 12 млн. пенсіонерів. Укрпошта здійснює виплату та доставку пенсій 5,4 млн українцям, грошової допомоги – 1,5 млн. осіб.

    Поштові оператори інших країн світу, зокрема країн-членів Асоціації європейських поштових операторів «ПостЄвропа», – Італії, Австрії, Хорватії, Швейцарії, Боснії і Герцеговині, Естонії, Словенії, Словаччини, Литви, Латвії, Російської Федерації, Португалії, Болгарії, Ірландії також здійснюють доставку та виплату пенсій мешканцям своєї держави.

    Пенсіонери інших країн, так само як в Україні, мають право самі обирати, чи отримувати пошту у банківській установі, чи на пошті.

    Для прикладу, у структурі Поштового оператора Швейцарії, Боснії і Герцеговини, Естонії, Словенії, Італії, Австрії є банківська структура, яка також використовується для виплати пенсії.

    У разі отримання пенсії через пошту клієнт обирає, чи отримувати пенсію у відділенні поштового зв’язку, чи замовити доставку пенсії додому.

    В Україні тільки Укрпошта виплачує пенсії з доставкою додому. «Це дуже зручно для людей похилого віку та осіб з обмеженими можливостями, – відзначає в.о. генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук. – Не потрібно витрачати зайвий час та сили на пошуки потрібного банкомату, який, зазвичай знаходиться далеко від дому, а мережа магазинів ще не настільки розвинена, аби розрахуватися карткою».

    Доставка додому передбачена усім одержувачам пенсій без обмежень в таких країнах: Хорватія, Боснія і Герцеговина, Естонія, Словаччина, Латвія, Російська Федерація, Австрія. У Швейцарії, наприклад, законодавством передбачено обов’язкову доставку пенсій додому визначеній категорії – тим, хто не має банківського рахунку. У Болгарії пенсія доставляється додому в обов’язковому порядку, якщо пенсіонер старше 68 років подасть про це заяву.

    При здійсненні доставки пенсії додому, оплата за послугу становить фіксовану плату за одну виплату у Хорватії, Естонії, Словаччині, Литві, Латвії, Австрії. У Швейцарії, Боснії і Герцеговині, Словенії, РФ, як і в Україні, оплата за послуги доставки становить визначений % від суми виплати.

    При доставці пенсій поштою оплата за послугу поштовій службі здійснюється одержувачем пенсії в Естонії та Латвії. У таких країнах, як Хорватія, Швейцарія, Боснія і Герцеговина, Словенія, Словаччина, Литва, РФ, Португалія, Австрія, оплату проводить установа, що нараховує і фінансує пенсії.

    У Хорватії, Португалії та Австрії пенсію можна отримати навіть поштовим переказом.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.