• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Держфінінспекція виявила у Фонді соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України значні порушення
    2015-10-02 08:23:29

    Під час ревізії фінансово-господарської діяльності Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України (Фонд) працівники Держфінінспекції виявили значні порушення фінансової дисципліни. Ревізія охопила період діяльності Фонду з 01.04.2013 по 01.05.2015.

    Як з’ясували фінансові інспектори, неналежний внутрішній контроль під час планування видатків у сфері інформаційних технологій призвів до неефективного використання коштів на суму 27,3 млн грн, на яку було придбано програмне забезпечення, що не встановлене (не впроваджене) та не використовується в роботі.

    Через неналежний контроль при отриманні послуг у сфері інформаційних технологій Фонду завдано збитків на суму понад 4,3 млн грн. Так, дві комерційні структури включили до актів приймання-передачі послуги, яких вони фактично не надавали. Сума цих послуг становить, відповідно, 3 млн грн та понад 1,3 млн грн.

    Крім того, увагу фінансових інспекторів привернув той факт, що за наявності кредиторської заборгованості (на 01.01.2014) на суму 11,6 млн грн за видатками на основні функції Виконавчої дирекції Фонду її керівництво уклало додаткову угоду на продовження строку розміщення тимчасово вільних коштів на депозитному рахунку в банку ПАТ «Брокбізнесбанк» (перебуває у стадії ліквідації з 14.06.2014) на суму 267 млн грн.

    Аналогічно 2015 року при кредиторській заборгованості станом на 01.01.2015 на суму майже 11,7 млн грн (зокрема, 1,1 млн грн – прострочена заборгованість за витратами на лікування потерпілих на виробництві та їхню медичну реабілітацію) керівництво Виконавчої дирекції Фонду уклало додаткові угоди з ПАТ «Банк «Київська Русь» (віднесено до категорії неплатоспроможних з 19.03.2015) на суму 34 млн грн.

    Як наслідок, на час проведення ревізії тривали судові засідання, а кошти Фонду на суму 301 млн грн, розміщені на депозитах у ПАТ «Банк «Київська Русь» і ПАТ «Брокбізнесбанк», на сьогодні Фонду не повернуто.

    Також під час ревізії з’ясувалося, що надавачі послуг, з якими Фонд уклав договори щодо розміщення у ЗМІ матеріалів про діяльність Фонду та реалізації низки заходів із пропаганди безпечних та нешкідливих умов праці, відсутні за місцем реєстрації, зазначеним у договорах. Сума, яку Фонд переказав за згаданими договорами з 01.04.2013 по 01.05.2015 для закупівлі вказаних інформаційних послуг на радіомовленні й телебаченні, становила 38,8 млн грн.

    Крім цього, виявлено недотримання посадовими особами Фонду вимог законодавства про здійснення держзакупівель. Під час ревізії установлено 19 випадків невідповідності конкурсних пропозицій учасників умовам документації конкурсних торгів та Закону України «Про здійснення державних закупівель». При цьому торги на суму 125,6 млн грн, які мали би бути відмінені (визнані такими, що не відбулися) через згадані невідповідності, відмінено не було. Дії посадових осіб Фонду містять ознаки адміністративних правопорушень, відповідальність за які передбачена Кодексом України про адміністративні правопорушення. Однак Виконавча дирекція Фонду відмовила в доступі до персональних даних посадових осіб.

    Матеріали ревізії Виконавчої дирекції Фонду передано до правоохоронного органу.

    Прес-служба Держфінінспекції України

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.