• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Який порядок митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України юридичними особами та підлягають обов’язковій сертифікації?
    2015-11-30 12:15:10

         Статтею 18 Декрету  Кабінету Міністрів України від 10 травня 1993 року № 46-93 «Про стандартизацію  і сертифікацію» зі змінами  та доповненнями встановлено, що  відповідність продукції (товару), що  ввозиться і реалізується на  території України та включена  до переліку продукції, що підлягає  обов’язковій сертифікації, стандартам, що діють в Україні, повинна  підтверджуватися сертифікатом  відповідності чи свідоцтвом  про визнання відповідності, виданим  призначеним органом.

         Контролюючі  органи здійснюють митне оформлення  імпортних товарів, які підлягають  обов’язковій сертифікації, на підставі  інформації, включеної до Реєстру, у встановленому Кабінетом Міністрів  України порядку.

         Порядок митного  оформлення товарів, що ввозяться  на митну територію України  та підлягають обов’язковій сертифікації  в Україні, затверджено постановою  Кабінету Міністрів України від 14 травня 2008 року № 446 із змінами  і доповненнями (далі – Порядок  № 446).

         Порядок № 446 визначає особливості митного  оформлення контрольованих товарів, що поміщуються у митний режим  імпорту, якщо такі товари:

         ввозяться  юридичними особами та призначені  для продажу (реалізації) на митній  території України;

         ввозяться  громадянами на митну територію  України та підлягають декларуванню  з поданням митної декларації, передбаченої для підприємств;

         належать до  транспортних засобів, вузлів, агрегатів  та частин до них.

         Так, відповідно  до п. 4 Порядку № 446 випуск для  вільного обігу на митній території  України контрольованих товарів  здійснюється за наявності в  Єдиній автоматизованій інформаційній  системі органів фіскальної служби  України інформації про те, що  назва, тип, вид, марка та виробник  товарів (незалежно від їх власника  або одержувача) включені до Єдиного  реєстру сертифікованої в Україні  продукції.

         При цьому  сертифікати відповідності (свідоцтва  про визнання відповідності) подаються  митниці у разі, коли це прямо  визначено законом.

         Пунктом 6 Порядку  № 446 визначено перелік випадків, коли митницями надається рішення  про відмову у випуску контрольованих  товарів для вільного обігу  на митній території України, зокрема коли:

         в Єдиній  автоматизованій інформаційній  системі органів фіскальної служби  України відсутня інформація  про включення контрольованого  товару до Єдиного реєстру  сертифікованої в Україні продукції  або міститься інформація про  скасування, анулювання чи призупинення  дії сертифіката відповідності (свідоцтва  про визнання відповідності) на  зазначений товар;

         строк дії  сертифіката відповідності (свідоцтва  про визнання відповідності) закінчився.

         В свою чергу  під контрольованими товарами  слід розуміти товари, що підлягають  обов’язковій сертифікації в  Україні, назва (опис) та код класифікації  згідно з УКТЗЕД яких збігаються  з назвою продукції та кодом  згідно з УКТЗЕД, зазначеними  в переліку, затвердженому Мінекономрозвитку. В разі коли збігається лише  назва або код, товар вважається  таким, що не підлягає обов’язковій  сертифікації (п. 1 Порядку

    № 446).

         Перелік продукції, що підлягає обов’язковій сертифікації  в Україні, затверджений наказом  Державного комітету України  з питань технічного регулювання  та споживчої політики від 01.02.2005 № 28, зареєстрованим у Міністерстві  юстиції України 04.05.205 за № 466/10746 (зі змінами, внесеними Міністерством економічного розвитку і торгівлі України).

         При цьому  в графі 44 митної декларації за  кодом «5111» або «5114» зазначаються  реквізити сертифіката відповідності (свідоцтва про визнання відповідності).

    ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.