• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Роман Насіров: конвертаційні центри мають залишитися в минулому
    2016-03-02 09:22:46

    На виконання завдання Уряду щодо припинення діяльності тіньового бізнесу ДФС сконцентрувала зусилля на протидії конвертаційним центрам, «податковим ямам» та іншим схемам ухилення від сплати податків. Про це заявив Голова ДФС Роман Насіров сьогодні, 29 лютого, під час прес-конференції.

    «Незаконне переведення грошових коштів у готівку є одним з найпоширеніших видів нелегального бізнесу. І задіяна в ньому не тільки організована злочинність, а й часом солідні підприємства, керівництво яких у такий спосіб ухиляється від сплати податків. Левова частка незаконно зароблених грошей потрапляє в тінь саме через конвертаційні центри», – зазначив Роман Насіров. 

    За його словами, раніше у боротьбі з цим явищем всі дії спрямовувалися на виявлення майданчиків, що надавали послуги з конвертації коштів. Проте ніхто не протидіяв замовникам цих послуг. Враховуючи це ДФС було змінено підходи у роботі і всі дії спрямовуються  на викриття повних схем з використання податкових ям та конвертаційних центрів Тепер у зоні уваги оперативників ДФС також підприємства, які замовляють послуги з конвертації чи формування податкового кредиту.

    Для ліквідації незаконних схем конвертації ДФС значно посилено роботу оперативних підрозділів, в арсеналі яких є електронні бази і аналітичні системи, що дозволяють виявляти шахраїв. Так, протягом минулого року було припинено діяльність 60 конвертаційних центрів. У поточному році їх кількість вже сягнула 13, через які було проконвертовано 10,7 млрд. грн. Збитки від їхньої діяльності склали 1,3 млрд. грн.

    Розпочато 43 кримінальних провадження за виявленими фактами незаконно заявлених до відшкодування 302,1 млн. грн. та незаконно відшкодованих з бюджету 12,2 млн. грн. податку на додану вартість.

    Загалом вчасна сплата податку на додану вартість та запобігання фіктивному податковому кредиту, який формують нечесні підприємці, на постійному контролі в ДФС.  Так, протягом січня-лютого 2016 року виявлено ознаки кримінальних правопорушень та розпочато 201 досудове розслідування за фактами ухилення від сплати ПДВ на суму 1,7 млрд. грн., з яких відшкодовано – 6,6 млн. грн., у тому числі 20 кримінальних проваджень за фактами неправомірного використання сільськогосподарськими виробниками (переробниками) спеціального режиму оподаткування на суму 304,6 млн. грн.

    За словами Першого заступника Голови ДФС Сергія Білана, завдяки введенню системи електронного адміністрування ПДВ та зусиллям усіх органів держави, які борються з фінансовими правопорушеннями, з тіні було виведено майже 5 млрд. грн.

    «З введенням електронного адміністрування ПДВ робота конвертаторів стала важчою, оскільки їх дії легше відслідковувати, і вони змушені будувати складні ланцюги. Але існують деякі старі схеми, якими й далі продовжують користуватися: «скрутки» з ПДВ, використання фізичних осіб-підприємців та  використання фінансово-страхового сектору. Ми в ДФС не збільшуючи чисельність створили окремий підрозділ, який займається банківською, страховою, фінансовою сферою – дуже ретельну увагу ми приділяємо та в подальшому будемо приділяти цьому напряму», – наголосив Сергій Білан.

    Окрім оперативної роботи щодо припинення діяльності конверт-центрів в ДФС активну увагу приділяють і відкритому діалогу з бізнесом. За словами Романа Насірова, ДФС ініціює підписання меморандумів про співробітництво з підприємствами окремих галузей, які, у свою чергу,  сприятимуть  відмові від застосування бізнесом тіньових схем.

    Він також закликав представників бізнесу до уникнення використання схем мінімізації та сумлінної й у повному обсязі сплати податків, адже тільки тоді можна побудувати сильну державу.  

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.