• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • На семінарі в Солом’янській ДПІ обговорювали основні питання по платі за землю
    2016-07-29 15:55:13

    Нещодавно в ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві проведено безкоштовний семінар на тему ««Податок на майно- податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортний податок та плата за землю».
    На семінарі були присутні Голова Громадської ради ГУ ДФС у м. Києві Нараєвська І Л., в.о.заступника начальника ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві Олійник Ю.О., начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Гоптар М.М. та начальник відділу адміністрування майнових податків і зборів з фізичних осіб Конопляна Т.В.
     Розпочала зустріч з платниками Голова Громадської ради Ірина Нараєвська, яка звернула увагу присутніх на плату за землю в 2016 році та нагадали, що плата за землю - це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Платниками земельного податку є, зокрема, власники земельних ділянок та землекористувачі, а об’єктами оподаткування - земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні.  Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.
             Також під час зустрічі учасникам нагадали, що відповідно до Податкового Кодексу України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Київська міська рада внесла зміни до рішення Київської міської ради від 23 червня 2011 року № 242/5629  «Про  встановлення місцевих податків і зборів в м. Києві» та  затвердила Положення «Про плату за землю», яке набрало чинності з 01.01.2016 року.
    Відповідно до п.5 Положення «Про плату за землю» ставки земельного податку  становлять:
    - за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено та які перебувають у власності фізичних та юридичних осіб та у постійному користуванні юридичних осіб державної та комунальної форми власності, , встановлюється в розмірі 1 відсотка від їх нормативної грошової оцінки.
    -  за земельні ділянки, нормативну грошову оцінку яких проведено, які перебувають у постійному користуванні юридичних осіб (крім державної та комунальної форми власності), встановлюється в розмірі 3 відсотків від їх нормативної грошової оцінки,.
    В.о.заступника начальника ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві Юлія Олійник розповіла платникам, що при виникненні будь яких питань, вони можуть звернутися з письмовим запитом до податкової інспекції та отримати відповідь у терміни встановлені  законодавством.
    Під час семінару також обговорювалися питання податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та транспортний податок.
    Фахівці податкової підкреслили важливість проведеного заходу та подякували усім присутнім
    Наприкінці, в теплій та дружній бесіди, були надані відповіді на запитання   учасників семінару.

    ДПІ у Солом’янському районі ГУ ДФС у м. Києві

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.