• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Порядок перевезення товарів, продуктів харчування та валюти через митний кордон України
    2017-06-08 08:22:55

    У зв’язку з введенням безвізового режиму між Європейським союзом та Україною, Дніпропетровська митниця ДФС нагадує, що порядок перевезення товарів, продуктів харчування та валюти через митний кордон встановлено Митним кодексом України та постановою правління Національного банку України від 27.05.2008 № 148 «Про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України» (зареєстрована в Міністерстві юстиції України 11.06.2008 за № 520/15211) зі змінами.
    ВВЕЗЕННЯ ВАЛЮТИ ГРОМАДЯНАМИ
    1. За умови усного декларування:
    Ввезення готівки на одну особу незалежно від віку у сумі, що не перевищує еквівалент 10000 євро.
    2. За умови обов'язкового письмового декларування (у разі, якщо сума валюти перевищує суму, дозволену для ввезення, за умови усного декларування):
    Готівка на одну особу незалежно від віку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро (за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків банків (фінансових структур).
    Примітки
    1. Перерахунок сум готівки в євро здійснюється за офіційним курсом гривні до євро, установленим Національним банком, або за крос - курсом, встановленим згідно з офіційним курсом гривні до відповідної іноземної валюти на день перетинання митного кордону України або на день перерахування готівки.
    2. Письмове декларування митному органу суми валюти в повному розмірі.
    ВИВЕЗЕННЯ ВАЛЮТИ ГРОМАДЯНАМИ
    1) За умови усного декларування
    Готівка на одну особу незалежно від віку у сумі, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро.
    2) За умови обов'язкового письмового декларування (у разі, якщо сума валюти перевищує суму, дозволену для ввезення за умови усного декларування в повному обсязі).
    Готівка на одну особу незалежно від віку в сумі, що перевищує в еквіваленті 10000 євро (за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків банків (фінансових структур).
    У разі вивезення суми, в еквіваленті, що перевищує 10 000 євро, яка попередньо була ввезена на територію України, основою для вивозу валюти є митна декларація та документ, що підтверджує зняття готівки з рахунків клієнта.
    Примітки:
    1. Перерахування сум готівки в євро відбувається за офіційним курсом гривні до євро, що встановлений Національним банком, або за крос-курсом, встановленим згідно з офіційним курсом гривні до відповідних іноземних валют на день перетинання митного кордону України або на день перерахування готівки.
    2. Письмове декларування митному органу суми валюти в повному розмірі.
    3. На вимогу посадової особи митного органу громадяни зобов'язані заповнити митну декларацію.
    ВВЕЗЕННЯ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ І ТОВАРІВ В УКРАЇНУ ГРОМАДЯНАМИ
    Якщо вам більше 18 років, ви можете мати при собі:
    • 1 л міцних алкогольних напоїв (вміст спирту понад 22%) + 2 л вина + 5 л пива;
    • 200 сигарет, або 50 сигар, або 250 г тютюнових виробів;
    ОСОБИСТІ РЕЧІ громадян не оподатковуються. Разом з тим митник має право попросити вас письмово їх задекларувати.
    ПРОДУКТИ на суму загальною вартістю не більше 200 євро при собі громадянин може ввозити без оподаткування:
    - В упаковках виробника для роздрібної торгівлі - по 1 упаковці до 2 кг кожного найменування.
    - Без упаковки - до 2 кг кожного найменування;
    - Неподільний продукт, готовий до вживання - 1 шт. кожного найменування.
    ТОВАРИ загальною вартістю до 500 євро (наземним і морським транспортом) і до 1000 євро (авіатранспортом) і вагою 50 кг ввозяться без оподаткування.
    Якщо ваш товар дорожче, вам слід заповнити декларацію: до 1000 євро - декларацію для громадян; понад 1000 євро - вантажну митну декларацію.
    КУЛЬТУРНІ ЦІННОСТІ ввозяться, якщо вони не оголошені в міжнародний розшук і у вас є документи, які підтверджують ваше право власності на них.
    ЛІКИ в кількості, необхідній на курс лікування за наявності медичних довідок і рецептів.
    Вогнепальна ЗБРОЯ переміщується тільки за дозволом МВС України.
    Переміщення НАРКОТИЧНИХ ЗАСОБІВ заборонено.
    Примітка: Громадяни, які виїжджають за межі митної території України, декларують предмети, які вони перевозять через митний кордон України, в усній формі, крім випадків переміщення предметів, які декларуються в обов'язковому порядку, або предметів в кількості, що підлягає оподаткуванню.
    ВИВЕЗЕННЯ ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ І ТОВАРІВ З УКРАЇНИ ГРОМАДЯНАМИ
    ТОВАРИ, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 10 000 євро (за виключення товарів, на які встановлено вивізне мито, та / або на які державними органами видаються документи необхідні для здійснення митного оформлення), вивозяться вільно.
    КУЛЬТУРНІ ЦІННОСТІ вивозяться за наявності дозвільних документів
    АЛКОГОЛЬНІ НАПОЇВ І ТЮТЮНОВІ ВИРОБИ.
    Не допускається вивезення за межі митної території України алкогольних напоїв та тютюнових виробів громадянами, які не досягли 18 - річного віку.
    Громадяни, які досягли 18 - річного віку, можуть вивозити алкогольні напої та тютюнові вироби на одну людину 1 раз на 24 години:
    1. 200 сигарет або 50 сигар або 250 грамів тютюну, або ці вироби в наборі загальною вагою, що не перевищує 250 грам;
    2. 5 л пива, 2 л вина, 1 л міцних (із вмістом спирту понад 22%) алкогольних напоїв.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.