• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Ключові технології для інтернету речей: Bosch налагоджує нове виробництво напівпровідників в м. Дрездені, Німеччина
    2017-06-21 14:39:29

    Інвестиції в мільярд євро у 12-дюймові технології.
     
    Загальний обсяг інвестицій у будівництво нового підприємства сягне одного мільярда євро. На цьому виробництві будуть працювати близько 700 осіб.
    CEO Bosch д-р Деннер: «Новий завод з виготовлення напівпровідникових пластин – це найбільша інвестиція компанії за більш ніж 130-річну історію Bosch».
    Дірк Хоайзель, член правління Bosch: «Федеральна земля Саксонія пропонує відмінні умови для створення промислового об’єкту, який зміцнить наші позиції в сфері виробництва напівпровідників».
     
    Штутгарт і Дрезден, Німеччина – продовжуючи тримати курс на значні інвестування у інновації у Німеччині, Bosch планує побудувати завод з виробництва напівпровідникових пластин в місті Дрезден. Метою створення нового підприємства, яке буде виготовляти мікроелектронні чіпи на 12-дюймовій підкладці, є прагнення задовольнити зростаючий попит на застосування великої кількості програмних додатків до технологій інтернету речей (IoT) та мобільного зв’язку. Закінчення будівництва вищевказаного високотехнологічного заводу заплановане до кінця 2019 року. Початок серійного виробництва продукції запланований на кінець 2021 року. Д-р Фолькмар Деннер, голова правління Robert Bosch GmbH, заявив: «Новий завод з виготовлення напівпровідникових пластин – це найкрупніша інвестиція за більш ніж 130-річну історію Bosch. Напівпровідники є основним компонентом всіх електронних систем. Завдяки поширенню можливостей мережевого підключення і автоматизації, вони знаходять все більше застосування. Розширення потужностей з виробництва напівпровідників створює надійну основу нашого майбутнього розвитку і зміцнює нашу конкурентоспроможність». Згідно з досліджень PWC до 2019 року світовий ринок напівпровідників збільшуватиметься щорічно на 5 відсотків, при цьому такі його сегменти, як інтернет речей та рішення для мобільності будуть зростати особливо швидко.
     
    Німеччина – країна, де інвестують у високотехнологічні галузі
    Бріджит Зіпріс, федеральний міністр економіки і енергетики Німеччини, привітала рішення компанії Bosch щодо інвестування у розвиток високотехнологічного виробництва: «Ми схвалюємо рішення компанії Bosch інвестувати в Саксонію. Розвиток виробництва напівпровідникових приладів в Німеччині, а значить і в Європі, – це інвестування в ключові технології майбутнього, а отже і дуже важливий крок у напрямку збереження і підвищення конкурентоспроможності Німеччини як країни з потужним промисловим виробництвом». За умови схвалення даного рішення Європейською комісією, Міністерство економіки та енергетики (BMWi) планує надати підтримку будівництву і введенню в експлуатацію нового заводу з виробництва напівпровідникових пластин в Дрездені. «Федеральна земля Саксонія пропонує відмінні умови для створення промислового об’єкту, який зміцнить наші позиції у сфері виробництва напівпровідників», – зазначив д-р Дірк Хоайзель. Дрезденський мікроелектронний промисловий кластер, також відомий як «Кремнієва Саксонія», не має рівних в Європі. До його складу входять виробничі та сервісні компанії, які працюють в сфері автомобілебудування, а також місцеві університети з навчальними програмами технічного профілю. Bosch має намір тісно співпрацювати з місцевими компаніями, що дозволить зміцнити не лише німецькі, а і загалом європейські позиції в якості центру промислових виробництв.
     
    Підвищення продуктивності виробництва на основі розширення застосування 12-дюймової технології
    Напівпровідникові технології є одними з ключових технологій сучасності, особливо за умов все більшого включення можливостей мережевої взаємодії, електроніки та автоматизації як в процеси виробництва, так і в мобільні технології і домашній побут. Процес створення напівпровідникових мікросхем завжди починається з кремнієвого диска, відомого як пластина. Чим більшим є діаметр цих пластин, тим більше чіпів можна виготовити протягом одного виробничого циклу. У порівнянні з традиційними 6-ти і 8-ми дюймовими напівпровідниковими пластинами, технологія виготовлення 12-ти дюймових пластин забезпечує підвищену продуктивність за рахунок збільшення обсягу виробництва. Ця важлива умова надає компанії Bosch можливість задовольнити зростаючий попит на напівпровідники, викликаний збільшенням кількості мобільних пристроїв і програмних додатків.
     
    Головний виробник напівпровідників та новатор виробництва датчиків MEMS
    Протягом майже 45 років Bosch виробляє декілька типів напівпровідникових чіпів – в першу чергу спеціалізовані інтегральні схеми (ASIC), силові напівпровідникові пристрої та мікроелектромеханічні датчики (MEMS). Мікросхеми ASIC компанії Bosch використовуються виробниками авто-транспортних засобів з 1970 року. Дані мікросхеми виготовляються у відповідності до конкретних функціональних потреб замовника, наприклад,  для розгортання подушок безпеки. Кожний автомобіль у всьому світі, що  сходив з виробничого конвеєру у 2016 році, мав у середньому понад дев'ять встановлених чіпів виробництва компанії Bosch.
     
    Коли ж мова заходить про датчики MEMS, то Bosch виступає не тільки як їх провідний виробник у світі, але і як компанія-новатор. Більше 20 років тому саме компанією Bosch було створено оригінальну технологію мікрообробки, відому у всьому світі як «процес Bosch», яка також застосовується для виготовлення напівпровідників. На своєму заводі в м. Ройтлінгені компанія Bosch сьогодні виробляє щоденно близько 1,5 млн. мікросхем ASIC і 4 млн. датчиків MEMS за технологією, що передбачає використання 6-ти і 8-ми дюймових пластин. В цілому з 1995 року компанія виготовила більше 8 мільярдів датчиків MEMS. На сьогоднішній день 75% датчиків MEMS компанії Bosch використовується в побутових електронних приладах та засобах електронного зв’язку. Датчики MEMS Bosch можна знайти в трьох з кожних чотирьох смартфонів. Сучасний асортимент напівпровідників, що виробляє компанія Bosch, включає, перш за все, датчики прискорення, відхилу від напрямку руху, датчики тиску і різноманітні датчики вимірювання стану навколишнього середовища, а також мікрофони, силові напівпровідні прилади і мікросхеми ASIC систем електронного управління двигуном автомобіля.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.