• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Голод в зонах ведення конфліктів зростає
    2018-01-30 12:05:06

    ФАО і ВПП попередили Раду безпеки про відсутність.

    продовольчої безпеки в гарячих точках і необхідность продовження надання гуманітарної допомоги

    29 січня 2018, Рим - Дефіцит продовольства в країнах, що постраждали в результаті конфліктів, продовжує посилюватися, а це означає, що гуманітарні зусилля з надання допомоги і підтримки засобів до існування залишаються життєво важливими, повідомили ФАО і ВПП Раді безпеки ООН.

    Остання доповідь з питань продовольчої безпеки, підготовлена для Радбезу ООН, зосереджена на 16 країнах: Афганістані, Бурунді, Центральноафриканській Республіці, Демократичній Республіці Конго, Гвінеї-Бісау, Гаїті, Іраку, Лівані (питання сирійських біженців), Ліберії, Малі, Сомалі, Південному Судані, Судані, Сирійській Арабській Республіці, Україні та Ємені, а також транскордонній території на озері Чад.

    В шести країнах з цього переліку, за остаточною оцінкою ФАО і ВПП, чверть або більше населення стикається з кризовим або надзвичайних рівнем голоду, відповідно до міжнародної класифікації фаз продовольчої безпеки (ІКФ) (дізнайтеся більше).

    Країни, де понад чверть населення стикаються з гострим дефіцитом продовольства

    % Постраждалих громадян

    Кількість людей

    Ємен

    60%

    17 млн

    Південний Судан

    45%

    4.8 млн

    Сирія

    33%

    6.5 млн

    Ліван

    33% (Внаслідок великої кількості сирійських біженців)

    1.9 млн

    Центральноафриканська Республіка

    30%

    1.1 млн

    Україна

    26%

    1.2 млн

    Афганістан

    25%

    7.6 млн

    Сомалі

    25%

    3.1 млн

    Але це далеко не єдині країни, що викликають занепокоєння.

    Наприклад, в доповіді йдеться про Демократичну Республіку Конго, де серйозні проблеми з відсутністю продовольчої безпеки були затьмарені кризами в інших частинах Африки і ситуація стрімко погіршується. У країні 11 відсотків населення або більше зараз знаходяться в кризовому стані згідно ІКФ, що становить 7,7 млн людей, які стикаються з гострим голодом.

    У Судані 3,8 млн людей перебувають у кризовій ситуації за шкалою ІКФ. В Іраку таких людей - 3,2 млн чоловік, а в басейні озера Чад їх число становить 2,9 млн чоловік. У Бурунді і Гаїті цей показник становить 1,8 і 1,3 млн. відповідно. (Ознайомтеся з повною версією доповіді FAO / ВПП тут).

    Конфлікт розпалює голод

    Загальним фактором, що підриває продовольчу безпеку у всіх 16 країнах, включених в доповідь, є конфлікт.

    Дійсно, посилення конфліктів є ключовою причиною недавнього спалаху голоду в світі після десятиліть стійкого зниження, згідно з останньою оцінкою ООН глобальної продовольчої безпеки.

    Відповідно до доповіді минулого року, кількість голодуючих на планеті зросла до 815 мільйонів осіб у 2016 році, в порівнянні з 777 мільйонами роком раніше. Більшість голодуючих проживають в країнах, що постраждали від конфліктів, а саме йде мова про 489 мільйонів чоловік.

    Продовольча безпека - необхідна умова для відновлення миру

    Остання інформація ФАО і ВПП є частиною регулярних брифінгів для Ради безпеки, що проходять два рази на рік і присвячуються питанням продовольчої безпеки в переліку країн, що досліджуються.

    Ця діяльність доповнює ширші зусилля з моніторингу глобальних продовольчих криз і забезпечення відповідних скоординованих дій, відомості про яких узагальнюються в щорічній Глобальній доповіді про продовольчу кризу. До цієї ініціативи, створеної ФАО, ВПП і ЄС, приєдналася велика кількість партнерів і донорів, включно з Мережею систем раннього оповіщення голоду (FEWS NET), ФАО, Міжурядовим органом з питань розвитку Африки (МОВР), Постійним міждержавним комітетом по боротьбі з посухою в районі Сахеля (CILSS), ЮНІСЕФ, Управлінням ООН з координації гуманітарних питань (УКГП), ЗПС і USAID.

    Дана ініціатива відображає новий консенсус у тому, що для досягнення цілей сталого розвитку, забезпечення продовольчої безпеки і поліпшення харчування, заходи з підтримки стійких засобів до існування повинні поєднуватися із зусиллями зі встановлення миру та врегулювання конфліктів. Інвестування в продовольчу безпеку може активізувати зусилля щодо запобігання конфліктів і забезпечення стійкого миру.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.