• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • На базі Сумської митниці ДФС відкрито кінологічний центр у північно-східному регіоні України
    2019-06-25 13:42:05

    На Сумщині було відкрито новий кінологічний центр ДФС у північно-східному регіоні України, створений на базі Сумської митниці ДФС. Це вже другий кінологічний центр фіскальної служби на території України, де професійно готують кінологічні команди для роботи з пошуку товарів.
    «Центр буде місцем для тимчасового утримання службових собак для їх спеціальної підготовки на пошук наркотичних засобів, зброї і боєприпасів, тютюнових виробів, грошових банкнот та бурштину. При чому тут навчатимуться не лише собаки митників, а й регіональних підрозділів Прикордонної служби та Служби безпеки України», – розповів в.о. Голови ДФС Олександр Власов.
    За його словами, Регіональний кінологічний начальний центр ВМО  працює у Хмельницькому, і така далека відстань створює певні незручності з транспортуванням тварин. Саме тому новий Центр перекриє потреби північно-східного регіону.
    Місце відкриття центру також обрано не випадково. Сумська область на півночі та сході межує з Росією, протяжність кордону з країною-агресором сягає понад 500 км. Тому, враховуючи нестабільну ситуацію на кордоні, правоохоронні органи повинні бути готові до будь-яких нестандартних ситуацій та вміти швидко і професійно їм протистояти.
    «Щоб не допустити дестабілізації соціально-політичної та економічної ситуації в регіоні, попередити прояви диверсійно-терористичного характеру, усі транспортні засоби, які в’їжджають в Україну, піддаються ретельному огляду митниками Сумщини. І у цих оглядах йде активне залучення службових  собак та необхідних технічних засобів», – зазначив Олександр Власов.
    У Сумській митниці несуть службу 12 кінологічних команд, з яких 9 спрямовані на пошук наркотиків, 3 - зброї. Вже цього року службові собаки цієї митниці виявили 18 спроб приховати наркотичні засоби та 9 фактів по зброї. Серед чотирилапих митників – призери міжнародних та всеукраїнських змагань кінологічних служб  з пошуку зброї та наркотиків – Бім та Райф. Третина кримінальних справ, порушених  за фактом контрабанди, особливо з незаконним переміщенням наркотиків, – результат успішної роботи кінологів зі службовими собаками.
    Загалом у митницях ДФС на службі знаходяться 87 службових собак. З початку 2019 року кінологічні команди були задіяні 209 разів. З них встановлено 63 випадки виявлення прихованих від митного контролю тютюнових виробів, 24 – зброї та набоїв, 122 – наркотичних засобів та психотропних речовин. 14 разів собаки митників використовувались у спільних операціях по виявленню наркотиків з іншими правоохоронними органами.
    Так, наприклад, у березні цього року під час здійснення митного контролю в напрямку виїзд з України службовою собакою Денні було виявлено понад  30 кг героїну, що знаходився у 59 брикетах. Наркотики були пригвинчені до днища автомобіля. Орієнтовна вартість знайденого героїну 1 млн євро.
    У квітні під час здійснення митного контролю в напрямку виїзд з України службовий собака Лорд виявив174500 пачок цигарок у тайнику, що був зроблений в деревостружкових плитах. Загальна ринкова вартість знайдених цигарок склала 5 млн грн.
    Новий кінологічний центр здатен вмістити одночасно п'ятнадцять чотирилапих вихованців. Для них створюються всі необхідні умови: вольєри для тимчасового утримання службових собак, розроблені таким  чином, що є місце для зимівлі і для вигулювання, різноманітні майданчики для тренувань.
    Оскільки у центрі проходитимуть підготовку кінологічні команди інших правоохоронних органів, його функціонування надасть можливість забезпечити ефективну систему взаємодії між митницею та правоохоронними службами.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.