М'ясо птиці в Україні коштує майже вдвічі дешевше, аніж свинина. Про це свідчать дані Держстатистики, передає УНН.
Так, у жовтні 2019 року вартість 1 кг м'яса свійської птиці становила в середньому 39 грн. Такі ціни встановили виробники промислового продукту.
Майже вдвічі дорожче у жовтні обходилася українцям свинина - 68 грн за кг продукту.
Найдорожчі ціни на промисловий продукт встановили виробники яловичини - понад 67 грн за кг.
Йдеться про свіжий або охолоджений продукт.
Нагадаємо, в Україні протестували куряче філе відомих торгових марок. Визначали наявність гормонів, антибіотиків і збільшення маси за рахунок води.
За результатами порівняльного тестування загальна оцінка "відмінно" у марки "Наша ряба", загальна оцінка "добре" у філе "Гаврилівські курчата".
Петро Івасюк
Источник: УНН
e-finance.com.ua