• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Про отримання податкової інформації через мережу Інтернет на період карантину
    2020-03-23 15:09:57

    У Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Про отримання податкової інформації через мережу Інтернет на період карантину».

    Днями в Головному управлінні ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Про отримання податкової інформації через мережу Інтернет на період карантину».
    На питання громадян відповідала начальник управління комунікацій ГУ ДПС Манушак Осипова.

    Наводимо найактуальніші питання, які обговорювались під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія».
     
    Питання 1. Добрий день. У мене питання: у зв’язку із запровадженням карантину, яким чином я можу оперативно отримати інформацію щодо застосування деяких норм податкового законодавства?
    Відповідь: Добрий день. У цей непростий період Вам, перш за все, необхідно дотримуватись основних правил поведінки для запобігання поширенню коронавірусу, зокрема, обмежити відвідування місць великого скупчення людей.
    Що ж стосується оперативного отримання інформації стосовно податкового законодавства, то Ви маєте можливість не виходячи з дому, за допомогою мережі Інтернет отримати таку інформацію, відвідавши субсайт «Територіальні органи ДПС у Дніпропетровській області» офіційного вебпорталу ДПС України, який знаходиться за посиланням https://dp.tax.gov.ua .
    На головній сторінці зазначеного субсайта у розділі «Новини» кожний день розміщується корисна інформація, інформація з актуальних питань застосування норм податкового законодавства, останні податкові новації тощо.
    Матеріали з найбільш актуальних тем розміщуються також на сторінці «ДПС у Дніпропетровській області» у мережі Facebook (https://www.facebook.com/tax.dnipropetrovsk) та на каналі популярного відеохостингу You Tube.
    Крім того, інформацію щодо застосування окремих норм податкового законодавства, можливо отримати, скориставшись електронним сервісом ДПС «Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс» (ЗІР) Інформаційно-довідкового департаменту ДПС.
    Звертаємо увагу: нещодавно розділ ЗІРу «Останні зміни у законодавстві» доповнено новою функцією, яка дозволяє платникам після реєстрації, отримувати інформацію про останні зміни в законодавстві засобами електронної пошти.
     
    Питання 2. Вітаю. Підкажіть, будь ласка, які послуги платники можуть отримати дистанційно на період карантину?
    Відповідь: Добрий день!
    Одним із найбільш функціональних електронних сервісів ДПС є Електронний кабінет, важливість використання якого особливо зросла на період карантину, так як забезпечує дистанційні комунікації.
    За допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).
    Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://саbіnеt.tах.gov.ua/ , а також через офіційний вебпортал ДПС.
    Засобами Електронного кабінету надано можливість подати заяви для отримання адміністративних послуг, зокрема:
    ► картки платника податків; відмітки у паспорті громадянина України (у формі книжечки) про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта, відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків;
    ► реєстрації реєстратора розрахункових операцій, книг обліку розрахункових операцій, розрахункових книжок;
    ► включення неприбуткового підприємства (установи, організації) до Реєстру неприбуткових установ та організацій, внесення змін до цього Реєстру, витягу з Реєстру неприбуткових установ та організацій;
    ► довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.
    За допомогою Електронного кабінету також можливо отримати результати надання адміністративних послуг, зокрема:
    ► довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;
    ► відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків;
    ► копії реєстраційних посвідчень реєстраторів розрахункових операцій, які направляються на адресу електронної пошти заявника (оригінал можна буде отримати після закінчення карантину).
    У разі виникнення питань щодо користування Електронним кабінетом платникам слід звернутись до служби підтримки за телефоном 0800 501 007 (напрямок 0) або за посиланням https://саbіnеt.tах.gov.ua/.
     
    Питання 3. Доброго дня. Хочу запитати чи будуть працювати центри  обслуговування платників у період дії карантину?
    Відповідь: Вітаю. Так, центри обслуговування платників на період карантину будуть працювати у зміненому режимі, а саме: з 10 год. 00 хв. до 13 год. 00 хв. та з 10 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв.
    З детальною інформацію про режим роботи кожного ЦОПа Дніпропетровської області можливо ознайомитись на головній сторінці субсайту «Територіальні органи ДПС у Дніпропетровській області» у розділі «Новини» від 18 березня поточного року, а також на сторінці «ДПС у Дніпропетровській області» у мережі Facebook.
     
    Питання 4: Добрий день! Як мені отримати податкову інформацію, не відвідуючи контролюючий орган?
    Відповідь: Добрий день! З метою запобігання поширення коронавірусу, запроваджені карантинні заходи. Радимо Вам користуватись дистанційними формами комунікацій і максимально – електронними сервісами ДПС, які розміщені на головній сторінці офіційного вебпорталу ДПС України, а саме:
    - електронний кабінет https://cabinet.tax.gov.ua/ ;
    - електронна звітність https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/ .
    Детально про декларування доходів можна дізнатись на головній сторінці субсайту «Територіальні органи ДПС у Дніпропетровській області» (далі – субсайт) у банері «Деклараційна кампанія 2020» або за посиланням https://dp.tax.gov.ua/deklaratsiyna-kampaniya-2020/ .
    Контактна інформація Головного управління ДПС у Дніпропетровській області розміщена на головній сторінці субсайту у розділі «Контакти» або за посиланням https://dp.tax.gov.ua/kontakti/ .
    З контактними даними управлінь, які утворені на правах відокремлених підрозділів Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (поштова адреса, контакти, електронна адреса, зокрема для подання запиту на публічну інформацію та письмових звернень громадянами), Ви можете ознайомитись також на субсайті: шлях Головна>ДПС у регіоні>Головне управління>Управління, утворені на правах відокремлених підрозділів ГУ ДПС> або за посиланням https://dp.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/teritorialni-organi/ .
     
    Питання 5. Скажіть, будь ласка, як подати податкову декларацію про майновий стан і доходи дистанційно?
    Відповідь: Вітаю. Податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) платник податків може подати також і засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу. До речі, це дуже зручно!
    При направленні податкової декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення податкової декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.
    Для подання податкових декларацій в електронній формі у режимі реального часу та використання сервісу автоматичного заповнення на основі даних ДПС необхідно:
    ► авторизуватися за допомогою особистого електронного ключа;
    ► отримати відомості про доходи за минулий рік з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків;
    ► на основі отриманих від ДПС у розділі «Вхідні/вихідні документи» даних перейти до заповнення податкової декларації у режимі «Декларація про майновий стан і доходи».

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.