• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Говорити про завершення «нафтової війни» рано - експерти про зустріч ОПЕК+
    2020-04-09 17:00:43

    У четвер має відбутися відеоконференція представників країн ОПЕК+, але говорити про те, що Росії і Саудівської Аравії вдасться домовиться у питанні обсягів видобутку нафти, експерти поки не беруться, передає УНН.

    "Ніхто не знає, чим закінчиться. Варіантів два - або зустрінемо динозавра, чи ні - або скоротять обсяг видобутку, або не скоротять. Тобто, або ціни зафіксуються в коридорі 35-45 доларів за барель, або далі піде падіння. Тут дуже багато варіантів. Сказати однозначно або навіть припустити, чим це може закінчитися, я не готовий", - розповів УНН екс-начальник Управління зі зв'язків з громадськістю НАК "Нафтогаз України", незалежний експерт з питань енергетики Валентин Землянський.

    На його думку, американська сторона наполягатиме на скороченні видобутку, в той же час передбачається що всі сторони повинні будуть піти на певні поступки.

    "Тобто, американці повинні будуть поділитися часткою світового ринку, якщо вони хочуть, щоб Саудівська Аравія і Росія скоротили обсяги видобутку. Відповідно за ціновими позиціями буде обговорюватися. Варіантів - божевільна кількість... Якщо скоротять, різкого зростання не буде з урахуванням того що попит все одно невеликий. Коридор 35-45 (дол./бар. - ред.), це якщо буде досягнута домовленість. Якщо домовленості не буде, значить у нас знову цінове ралі, знову будуть кататися вниз-вгору в залежності від ситуації. Вони зустрінуться - тоді можна буде щось припускати", - говорить Землянський.

    У свою чергу експерт паливного ринку Дмитро Марунич в коментарі УНН висловив більший оптимізм щодо подальшого розвитку подій.

    "Двом найбільшим гравцям, які входять в угоду ОПЕК+, Росії та Саудівської Аравії, звичайно потрібно домовлятися, тому то ціни на нафту в 20 доларів за барель їх не влаштовує. Але позиція Сполучених Штатів, ми бачимо, досить однозначна", - вважає експерт.

    З його слів, США не збираються обмежувати видобуток нафти і вступати в цю угоду, при цьому учасники угоди, що існувала до цього часу, зокрема Росія, наполягали на цьому.

    "Тому я думаю що сторони будуть прагнути шукати якогось роду компроміс у поточній угоді. Однак ймовірність продовження не стовідсоткова - можуть сьогодні і не домовитися. При цьому в якійсь середньостроковій перспективі мені здається буде домовленість щодо обмеження видобутку. Навіть без США. У Штатах вже падає видобуток, істотно, тому що американські виробники не витримують конкуренцію, у них апріорі вища собівартість, оскільки там такі умови видобутку і геологія така", - сказав Марунич.

    Він вважає, що за умови, якщо сьогодні Саудівська Аравія і Росія не домовляться в рамках ОПЕК+ - неминуче ця домовленість відбудеться в подальшому.

    "Зараз 50 на 50, а пізніше домовляться. Ну, а Штати навряд чи будуть брати участь у всій цій історії в принципі. Тому ціни на нафту можуть сьогодні навіть трохи обвалитися, якщо угода таки буде неуспішною. Потім вони повернуться на ті ж рівні, що ми маємо зараз", - додав експерт.

    Нагадаємо, станом на ранок 9 квітня ф'ючерси на нафту зміцнилися в кінці сесії торгів у середу на тлі надій на те, що ОПЕК і її союзники укладуть угоду про скорочення видобутку в четвер.

    Саша Картер

    Источник: УНН

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.