• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Голова ДПС України провів онлайн зустріч з представниками Американської торговельної палати в Україні
    2020-04-15 15:58:23

    Головне управління ДПС у Дніпропетровській області інформує.
    Державна податкова служба України використовує нові формати спілкування з представниками бізнесу в умовах карантину.
    09 квітня Голова ДПС Сергій Верланов провів онлайн зустріч з представниками Американської торговельної палати в Україні.
    «У нашій країні триває карантин, тому всі наші зусилля спрямовані, передусім, на захист наших працівників та платників податків. Ми вжили низку обмежувальних заходів щодо спілкування з нашими клієнтами, утім ДПС працює і, за потреби, ми готові до консультацій з бізнесом із застосуванням нових форматів», – зауважив Голова ДПС Сергій Верланов.
    Під час зустрічі керівник податкової служби надав відповіді на актуальні питання щодо останніх новацій у податковому законодавстві. Мова йшла, зокрема, про зміни у контрольно-перевірочній роботі, звільнення від плати за землю та податку на нерухомість, передбачене Законом України від 17 березня 2020 року      № 533, механізм застосування пільги з ПДВ щодо операцій постачання на митній території України лікарських засобів, медвиробів, медобладнання тощо.
    Також Голова ДПС наголосив, що нинішні непрості умови не привід сповільнювати реформу податкової. Навпаки – час її прискорити.
    «Тут не треба нічого вигадувати: основними дороговказами для нас залишаються запит українського бізнесу на стабільність і якість податкового сервісу, а також домовленості з МВФ та ЄС. Домовленості, що передбачають ті речі, які ми вже робимо: підтримку і захист системи автоматичного відшкодування ПДВ, боротьбу з нелегальним обігом підакцизних товарів, впровадження сервісного підходу до платників. І ті, які запровадимо найближчим часом: електронні чесні аудити, що дозволять в рази знизити корупцію під час перевірок, та перехід ДПС на єдину юридичну особу, який забезпечить ефективність та незворотність реформи служби. Адже перенесення в регіони перетворень, що відбуваються на центральному рівні, залишається для нас одним з головних викликів», – підкреслив Сергій Верланов.
    У ході зустрічі сторони також обговорили ситуацію в країні та роботу ДПС під час пандемії. Особливо важливим у цих умовах є безперебійність роботи інформаційно-телекомунікаційного блоку та розвиток електронного документообігу. За словами Сергія Верланова, у цьому напрямі Служба проводить активну роз’яснювальну роботу щодо можливостей електронного спілкування з податковими органами. Зокрема, систематично на вебпорталі ДПС, ютуб-каналі та соціальних мережах розміщуються відеоуроки з роз’ясненнями щодо використання електронних сервісів.
    Крім того, враховуючи низку змін для бізнесу, які передбачені новими законами щодо запобігання поширенню Covid-19, ДПС готує інформаційні листи, в яких роз’яснює законодавчі нововведення.
    «Ми докладаємо максимум зусиль, щоб платники податків в умовах карантину не відчували інформаційну ізольованість. Інформація щодо наповнення бюджету, зміни у законодавстві, сервісні можливості податкової – про все це ми регулярно комунікуємо», – наголосив Сергій Верланов.
    Зі свого боку Американська торговельна палата в Україні подякувала ДПС за відкритий діалог. Там зазначили, що нині компанії-члени Палати адаптуються до нових реалій, тому вдячні за можливість обговорити нагальні питання та пропозиції щодо подальшого спрощення та цифровізації процесів. За словами віце-президента Американської торговельної палати Тетяни Прокопчук, на сьогодні для бізнесу важливе збереження безперебійної роботи всіх онлайн сервісів, що адмініструються Державною податковою службою України.
    Інформацію розміщено на офіційному вебпорталі ДПС України за посиланням

    https://www.tax.gov.ua/media-tsentr/novini/415069.html

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.