• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Біля якої станції метро найдешевші і найдорожчі квартири
    2021-08-12 09:45:43

    У липні 2021 року на ринку новобудов Києва середня ціна квадратного метра склала 36 440 грн.

    Про це свідчить аналітика порталу СтройОбзор.

    Як відомо, вартість квартир в новобудовах Києва залежить від розташування будинку, в тому числі і відносно станції метро.

    У список найдорожчих локацій, де зводяться будинки, потрапляють:

    станція метро «Хрещатик» (152 838 грн. за кв. м);
    «Кловська» (103 120 грн. за кв. м);
    «Золоті ворота» 94 188 грн. за кв. м);
    «Арсенальна» (81 450 грн. за кв. м);
    «Олімпійська» (86 389 грн. за кв. м).

    Якщо говорити про станції метро, біля яких будують найбільш бюджетні будинки, то тут в перших рядах:

    метро «Червоний хутір» — 19 250 грн. за кв. м;
    «Вирлиця» — 19 500 грн. за кв. м;
    «Оболонь» — 21 996 грн. за кв. м;
    «Бориспільська» — 22 280 грн. за кв. м;
    «Васильківська» — 25 262 грн. за кв. м.

    Динаміка цін залежно від класу житла. Експерти відзначають, що в липні 2021 року на ринку новобудов Києва значна зміна торкнулася класу «комфорт». В інших показники також не залишилися без змін, але стрибків не було:

    в економ-класі ціна опустилася на 1,8%. Якщо весь минулий рік ціни були відносно стабільними, то в цьому році зміни більш відчутні. При цьому спостерігається тенденція на зменшення вартості. На сьогодні середня ціна становить 25 842 грн. за кв. м;
    з «комфортом» ситуація схожа. З осені 2020-го і наступні пів року коливання ціни хоч і було, але не таке різке, як останні пів року. Після липневого падіння ціна різко піднялася на 6,5% і склала 29 334 грн. за «квадрат»;
    у липні менш різкі зміни показав бізнес-клас. Ціна піднялася на 1,7% і склала 54 946 грн. Якщо порівняти коливання цін у цьому класі з іншими, то «бізнес» — найбільш нестабільний;
    така ж ситуація характерна і для класу «преміум». Хоча в точному місяці зміни були менш істотними, ніж на початку літа. Вартість квадратного метра тут склала 67 574 грн. Якщо говорити про процентне співвідношення з попереднім місяцем, то воно піднялося всього на 1%.

    Инф. finance.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.