• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Інфляція в США знижується шостий місяць поспіль
    2023-01-16 16:00:51

    Минулого місяця зростання споживчих цін у США знову сповільнилося, що зміцнює надії на те, що вплив інфляції на економіку продовжить слабшати цього року і, можливо, вимагатиме менш рішучих дій з боку Федеральної резервної системи для її контролю, повідомляє AP, пише УНН.

    Деталі

    Інфляція у США знизилася до 6,5% у грудні порівняно з роком раніше, повідомив уряд у четвер. Уповільнення інфляції у річному вимірі продовжується шість місяців поспіль, впавши з 7,1% у листопаді. У місячному вимірі ціни фактично знизилися на 0,1% з листопада по грудень, що стало першим таким падінням з травня 2020 року.

    М'якіші показники додають зростаючих ознак того, що найгірший сплеск інфляції за чотири десятиліття неухильно слабшає. Ціни на газ, які впали, ймовірно, продовжать знижувати загальну інфляцію протягом найближчих місяців. Питання заплутаних ланцюжків поставок значною мірою вирішилися. Це допомагає знизити вартість товарів, починаючи від автомобілів та взуття та закінчуючи меблями та спортивними товарами, вказує видання.

    "Це відправна точка для набагато кращих показників інфляції, які мають зміцнити довіру споживачів та бізнесу", - сказав Джо Брусуелас, головний економіст податкових консультантів RSM.

    Нижчі показники інфляції у грудні підвищують ймовірність того, що ФРС уповільнить підвищення процентних ставок у найближчі місяці. ФРС може підвищити базову ставку лише на чверть пункту на наступному засіданні, яке пройде 1 лютого, після підвищення на пів пункту у грудні та чотирьох підвищень на три чверті пункту до цього.

    Чиновники ФРС дали зрозуміти, що мають намір підняти свою ключову ставку вище 5% - крок, який, ймовірно, збереже високі ставки за іпотечними кредитами, а також вартість автокредитів та бізнес-кредитів. Вищі ставки ФРС призначені для уповільнення витрат, охолодження економіки та стримування інфляції.

    Але якщо інфляція продовжить знижуватися, ФРС може після цього призупинити підвищення ставок, кажуть деякі економісти, або може бути лише одне додаткове підвищення у березні, а потім - пауза. Ціни на ф'ючерси показують, що інвестори очікують, що ФРС потім почне знижувати ставки до кінця року, хоча в протоколі грудневого засідання зазначається, що жоден із 19 її членів не передбачає зниження ставок цього року.

    Доповнення

    Інфляція також знизилася, хоча й меншою мірою, в Європі та Сполученому Королівстві. Після місяців зростання цін річна інфляція в 19 країнах єврозони у грудні падала другий місяць поспіль, утім все одно сягала болючих 9,2%. Це менше порівняно з листопадовими 10,1%, причому ціни на енергоносії впали з літніх піків, але все ще вищі, ніж зазвичай.

    Хоча інфляція у річному вимірі у Сполученому Королівстві знизилася до 10,7% у листопаді з 11,1% місяцем раніше, вона все ще тримається біля 40-річного максимуму, з тиском цін на продукти харчування та енергоносії на споживачів. Центральні банки в Європі та Великій Британії все ще підвищують процентні ставки, але сповільнили темпи цього.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.