• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Україна отримає 5,7 тисячі сонячних панелей для шкіл та лікарень від італійської Enel
    2023-03-07 13:20:38

    Італійська компанія Enel за логістичної підтримки Механізму цивільного захисту Євросоюзу та Енергетичного співтовариства подарує Україні 5,7 тисячі сонячних панелей.

    Як повідомляють Міністерство енергетики, Єврокомісія та Enel, це є першим етапом ширшої ініціативи ЄС, оголошеної головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн під час її візиту до Києва 2 лютого.

    Зазначається, що доставка панелей має відбудеться до літа. Кожна панель має потужність 350 Вт, тобто йдеться про загальну потужність у майже 2 МВт. Площа кожної фотоелектричної панелі складає 2 квадратних метри.

    Як зазначила фон дер Ляєн, ці панелі виробляються на підприємстві 3Sun Gigafactory в Катанії за підтримки Європейського інноваційного фонду і забезпечуватимуть електроенергією українські школи, лікарні та пожежні частини.

    "Я переконана, що інші європейські компанії, а також країни-члени надихнуться цим першим кроком, щоб Україна могла покладатися на чисту електроенергію, вироблену вдома", - вказала вона.

    Своєю чергою комісар ЄС з питань енергетики Кадрі Сімсон під час онлайн-зустрічі з українським міністром Германом Галущенком підкреслила, що в ЄС дуже пишаються тим, що за допомогою сонячних панелей можуть допомогти підвищити енергетичну безпеку шкіл, лікарень та інших громадських будівель в Україні.

    "Цим першим проєктом ми хочемо розпочати ширшу ініціативу щодо підвищення енергетичної безпеки України шляхом розвитку її відновлюваних потужностей. Це яскравий приклад європейської солідарності в діях і того, як інвестиції у виробництво чистих технологій можуть зробити Європу більш енергетично безпечною та незалежною", - зазначила єврочиновниця.

    Вона подякувала Enel за щедру пожертву Україні, наголосивши, що та довела, що є лідером не тільки як компанія, яка займає передові позиції в області чистих технологій, але й через свою соціальну відповідальність.

    "Поступова децентралізація енергосистеми України є запорукою її безпеки та стійкості до атак з боку Росії. Реалізуючи цей курс, Міністерство енергетики буде спиратися на стимулювання розвитку зеленої енергетики. Зокрема сьогодні критично важливо розширити можливості для автономного живлення об’єктів, які забезпечують функціонування країни", - прокоментував Галущенко.

    Міністр додав, що встановлення максимальної кількості сонячних панелей є дуже важливим у контексті підготовки до наступного опалювального сезону.

    "Це частина нашої енергетичної стратегії, в основі якої - енергетичний мікс. Після російських атак на українську енергосистему ми бачимо, що відновлювана енергетика – це чудове рішення для децентралізації генерації. Україна залишається вірною прагненням для здійснення зеленого переходу, і війна лише прискорює його", - підкреслив він.

    Нагадаємо також, що місяць тому Єврокомісія оголосила про надання Україні додаткових 2,4 тисячі генераторів на додачу до 3 тисяч поставлених з початку війни. Крім того, буде збільшено до 35 мільйонів (з раніше анонсованих 30) кількість LED-ламп в рамках проекту з обміну українцями старих ламп розжарювання.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.