• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Китай підтримує продовження Чорноморської зернової ініціативи - Зеленський
    2023-04-28 10:20:42

    Президент Володимир Зеленський заявляє, що Китай підтримує роботу та подальше продовження Чорноморської зернової ініціативи, що дозволяє транспортувати продовольчі вантажі Чорним морем з портів Одеської області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, розповідаючи про телефонну розмову, що відбулася у нього в середу з головою КНР Сі Цзіньпіном.

    "Дуже важливо, що Китай має однаковий з нами погляд на свободу мореплавства і торгівлі. Я поінформував пана Сі Цзіньпіна про наші зусилля щодо відновлення морського експорту продовольства і я почув слова підтримки нашої Чорноморської зернової ініціативи, її продовження, а також підтримку наших гуманітарних зусиль, зокрема програми "Зерно з України", - зазначив президент.

    В свою чергу, як сформулювали в пресслужбі глави української держави, Зеленський під час розмови підкреслив готовність України залишатися гарантом глобальної продовольчої безпеки та зазначив, що наразі українські порти є заручниками російської агресії та заблоковані державою-агресором, а з ними – і експортні шляхи.

    "У цьому контексті сторони висловили спільну підтримку необхідності належної імплементації та продовження дії Чорноморської зернової ініціативи. Володимир Зеленський поінформував про реалізацію глобальної гуманітарної програми "Зерно з України", - йдеться в повідомленні.

    Окрім цього, зазначено, що сторони предметно обговорили шляхи зміцнення українсько-китайського партнерства. Зокрема, Зеленський нагадав, що до повномасштабного російського вторгнення Китай був найбільшим торговельним партнером України.

    "Вірю, що наша сьогоднішня розмова дасть потужний імпульс для повернення, збереження та розвитку цієї динаміки на всіх рівнях", – акцентував президент України. За його словами, цьому мають сприяти відновлення роботи двосторонньої міжурядової комісії та призначення посла України в КНР, яким став Павло Рябікін.

    Нагадаємо, що наразі представники Росії вже втретє за місяць заблокували проведення інспекцій в територіальних водах Туреччини суден, які виконують рейси в рамках "зернового коридору".

    Зазначимо, що 17 березня, дію Чорноморської зернової ініціативи було продовжено на 120 днів, тобто до середини липня. Натомість Росія заявляє, що з її боку угоду було продовжено лише на 60 днів. Більш того, російська влада останніми днями знову загрожує взагалі вийти з угоди.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.