• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Україну очікує чергова революція?
    2005-12-09 14:52:00
    Податки на прибутки громадян хочуть збільшити, а для підприємців - зменшити. Але ні перші, ні другі з таким рішенням уряду не згодні. Домагатися свого люди готові аж до нових революцій.
     
    Владу попереджають про революції. Причому, світлу. Нею погрожують новим керівникам країни українські підприємці. Кажуть, уже 7 років вони чекають послаблення податкового тиску. Але ні стара влада, ні нова нічого так і не зробила. Цього року підприємці вже готові йти на кардинальні кроки.

    Олександр Дудко, підприємець: «С 98 года, и каждый год говорили: подождите, в этом году не успеваем, уже принимаем бюджет. На будущий год примем и с первого января следующего, наконец, пересмотрим ту преступную, я подчеркиваю, налоговую политику. Больше никто ждать не собирается. Если сейчас не будет реальной налоговой реформы, мы проведем ее сами. Это будет называться «революция света». Если 2 миллиона предпринимателей даже по 100 долларов соберутся на это мероприятие. Поверьте 200 миллионов долларов единоразово. Единоразово. Это никакой Майдан покажется детским садом».

    З такими погрозами українські підприємці розкритиковують пропозицію уряду знизити податок із зарплати усього на 2%. Це записано в бюджеті на наступний рік. Підприємці вважають, що бізнесу цим не допомогти.

    Олександр Дудко, підприємець: «Мы согласны на 18% - единый социальный взнос, а не так, как они делали закон, что каждый год будет определять, по какой ставке платить. А как планировать, как брать кредиты? Как инвестировать в производство, не зная, в какой год им что в голову придет? Это крест на бизнесе. Нам надоело планировать на полгода. Что это за бизнес».

    Усі ці претензії українські підприємці озвучують у четвер на зустрічі з представниками влади, зокрема - нової. Депутат пропрезидентської «Нашої України» Ксенія Ляпіна повідомляє, що для затвердження бюджету на наступний рік владі потрібно визначитися.

    Ксенія Ляпіна, депутат «Наший України»: «Нам необхідно визначитися, кому ми хочемо більше подобатися: підприємцям або пенсіонерам і працівникам».

    Часу на визначення майже не залишається. Новий бюджет парламент хоче розглянути в повторному другому читанні вже через тиждень. Там є ще одна пропозиція уряду, що дратує українських підприємців зокрема і більшість громадян у цілому. Рішення Кабміну забирати з доходів українських громадян ще 2% не приймають навіть банкіри.

    Олександр Новиков, глава правління банку: «Не важливо, хто ти: банкір, працівник. Нічого в державі краще, так і не стало. Ніяких соціальних виплат, ніяких істотних змін не відбулося, а ти будеш платити більше».

    За два дні до цієї заяви податкова і Мінфін розповідають про те, що з деяких платників податків вдається збирати в сотні разів більше, ніж раніше. Ці гроші, за словами банкірів, уряд пускає за непрозорими схемами.

    Олександр Новиков, глава правління банку: «Так і не побачили прозорість у системі витрат державного бюджету. Тобто податки йдуть на якість програм, котрі непрозорі для нас, платників податків».

    Збільшення податків на 2% для всіх громадянам людям не подобається. Зниження на стільки податків для підприємців, як вони вважають, справі також не зарадить. Однак може перешкодити іншій справі - про прийняття бюджету на наступний рік. Якщо ж урядові не вдасться провести бюджет і в серединіня, то може виникнути ще одна справа - про відставку.
    Інф. ntn.tv
    -
    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.