• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Ріелторські афери. Війна за місце під сонцем.
    2013-05-01 10:57:02

    У Львові працює понад сто вісімдесят агентств нерухомості та понад дві сотні приватних ріелторів. За рахунок цього конкуренція дуже жорстка і не всі працівники даного напрямку “виживають” на ринку. Для “усунення” небажаної конкуренції ріелтори між собою вдаються навіть до крайніх методів. При чому, явно неприйнятних з точки зору людяності. Звичайно, бізнес - це взагалі штука важка, але всеодно потрібно дотримуватись якихось правил поведінки, співпраці та етикету. Але що ж, якщо іншим це важко пояснити.

    Наприклад, одна з досить прогресивних ріелторів у Львові, Патриція працює в одній з найбільших компаній з нерухомості. Вона займається власне орендою квартир довгостроково та подобово. Ну, як і кожен бізнесмен (в даному випадку бізнес-вумен), її не зовсім влаштовує звичайна зарплата, тому частину клієнтів вона обслуговує без відома її роботодавців. Це можна зрозуміти, бо в Україні і так робота цінується дуже низько. Патриція розказує, що усунути конкуренцію (принаймні частково) не є великою проблемою. Вона, наприклад, передає клієнтів іншому ріелтору, бере наперед свої комісійні з них, вони решту відмовляються платити і поселяються. Вона ж потім при конфлікті звинувачує у всьому якраз того ріелтора, який поселяв і вимагає з нього гроші за незручності, які мов би то той створив її клієнтам. А якщо все так гладко не проходить, то шукає незадоволених орендарів того маклера (а таких багато у кожного працівника цієї галузі), йде з ними в міліцію і пише колективну заяву на нього з метою обвинувачення в шахрайстві (при цьому відсилаючи йому повідомлення з погрозами). От така проста схема. Але зате діюча, бо з представниками міліції мало хто хоче мати справу.

    Мало хто цінує роботу агента з нерухомості по достоїнству, тому їм приходиться боротись за свій “кусок хліба” хоч якимось чином. Справа в тому, що соціальне середовище часто підштовхує людей до таких дій, які в принципі їм не притаманні. Не варто когось за це засуджувати, бо умови, в яких ми живемо, дійсно препогані. Кожен виживає, як може і діє так, як вважає за потрібне. Працювати завжди важко і рідко це винагороджується в відповідній і справедливій мірі. Всьому є своє пояснення, всьому є своя причина. Дуже легко звинуватити когось, але на себе аргументів чомусь не вистачає. Самокритика - штука рідкісна, тим більше в наш час. А самоповага - взагалі практично відсутня.

    Нема нічого дивного у тому, що нашій державі важко досягнути нарешті якогось достойного рівня. Бо держава - це кожен індивідуум, кожен громадянин і кожна особистість. Тільки після усвідомлення цього можна пробувати щось змінювати накраще, всім разом, згуртовано, впевнено і цілеспрямовано. Все починається з ідеї, а в даному випадку - з усвідомлення. Будьте свідомими!

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.