• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Как проходит подготовка партий и кандидатов к выборам и ведение предвыборной агитации
    2014-04-23 14:13:46

    Підготовка партій та кандидатів у Президенти до виборів здійснюється повільно – у більшості регіонів триває розгортання виборчих штабів, причому у багатьох випадках виборчі штаби кандидатів стикаються з кадровими та фінансовими проблемами. Для супроводження агітаційної діяльності ряд кандидатів використовують власні партійні мережі (Ю.Тимошенко, О.Тягнибок, М.Добкін, П.Симоненко, А.Гриценко), так і партійні мережі інших партій, окермих народних депутатів, бізнесменів, депутатів місцевих рад (П.Порошенко, О.Богомолець та деякі інші кандидати на пост Президента України).

     

    В ряді регіонів передвиборна агітація практично не ведеться або є малопомітною. Наприклад, на території Донецької, Луганської, Сумської, Вінницької областей матеріали передвиборної агітації практично непомітні.

     

    Основними формами здійснення передвиборної агітації є зустрічі з виборцями, розміщення політичної реклами на зовнішніх носіях, встановлення агітаційних наметів, розповсюдження друкованих агітаційних матеріалів. Використання аудіовізуальних ЗМІ для здійснення агітації є скоріше винятком, аніж правилом. Розміщення агітації на зовнішніх носіях активно здійснюють О.Ляшко, П.Порошенко, до певної міри – М.Добкін. Агітаційні намети активно встановлюються на підтримку А.Гриценка та О.Тягнибока. Особливістю здійснення передвиборної агітації є також те, що багато кандидатів концентрують свою діяльність лише на певних регіонах. Так, агітаційна діяльність Н.Королевської є помітною в південних регіонах, тоді як О.Царьова та М.Добкіна – в східних областях держави. На загальнодержавному рівні агітаційну діяльність здійснюють П.Порошенко, Ю.Тимошенко, О.Ляшко, А.Гриценко.

     

    В окремих регіонах фіксуються випадки розміщення прихованої політичної реклами (т.зв. “джинси”), однак поки що вони не носять масового характеру. Зокрема, прихована політична реклама розміщувалась в інтересах Ю.Тимошенко та С.Тігіпка у Черкаській області, Ю.Тимошенко та П.Порошенка в Чернівецькій та Херсонській областях, М.Добкіна у Харківській області.

     

    Внаслідок заготрення суспільно-політичної ситуації в державі окремим кандидатам у Президенти стало досить складно здійснювати передвиборну кампанію. Так, в Одеській області була зірвана запланована зустріч О.Царьова з виборцями. У Києві були зафіксовані випадки нападів громадян на М.Добкіна та О.Царьова. У Павлограді та Кривому Розі (Дніпропетровська область) М.Дбкіна було закидано яйцями.

     

    Випадки зловживання адміністративним ресурсом та підкупу виборців носять поодинокий характер. Зокрема, 4 квітня 2014 р. заступник Лозівського міського голови (Харківська область) Олександр Неділько провів нараду з керівниками шкіл, в ході якої підкреслив необхідність забезпечення голосування за М. Добкіна на позачергових президентських виборах. Того ж дня медичні заклади Харкова отримали телефонограми про необхідність взяти участь 8 квітня 2014 р. у зустрічі з кандидатом в Президенти М.Добкіним.

     

    В окремих регіонах фіксуються одиничні випадки “чорного піару” проти окремих політичних діячів чи кандидатів у Президенти. Так, у Чернівцях 3 квітня 2014 р. на Театральній площі було виявлені листівки без вихідних даних із зображенням Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка та в.о. президента Олександра Турчинова з написом: «Як просрати країну за місяць. Навчальний посібник для початківців».

     

    Комітет виборців України

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.