• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 році, та легалізація робочих місць і заробітної плати
    2016-02-15 12:55:05

    11 лютого 2016 року в інформаційному  агентстві «Мост – Днепр» відбулася  прес – конференція на тему: «Декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 році, та легалізація робочих місць і заробітної плати» за участі начальника управління комунікацій Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Манушак Осипової.

    За її словами: «З початку поточного року тема декларування громадянами доходів, отриманих у 2015 році, є однією з найважливіших і актуальніших всього сучасного інформаційного простору. Деклараційна кампанія 2016 року стартувала з 1 січня і продовжиться до 1 травня поточного року, яка успішно прийняла естафету від деклараційної кампанії – 2015. За наслідками декларування доходів у 2015 році до бюджету надійшло 62 мільйони гривень. Це на 14,7 мільйонів гривень більше, ніж у 2014 році. Доходи в сумі більше мільйона гривень минулого року задекларували 299 громадян на суму податку на доходи фізичних осіб до сплати у розмірі 18,7 мільйонів гривень.

    Звертаю увагу, що кампанія декларування у 2016 році відрізняється від попередніх років. По-перше, за наслідками 2015 року фізичні особи – платники податків в декларації здійснюють розрахунок податкових зобов’язань не тільки по податку на доходи фізичних осіб, але і по військовому збору. По-друге, громадяни здійснюють декларування по новій формі декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 №859 і введена в дію з 1 січня поточного року. Обсяг декларації і кількість додатків до неї скорочена вдвічі. А оподаткування доходів, отриманих у 2015 році, здійснюється по існуючих ставках без змін».

    Манушак Осипова зазначила: «Не можу залишити без уваги деякі зміни, внесені Законом України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році», в адмініструванні єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, тобто єдиного внеску.

    З 1 січня 2016 року для платників єдиного внеску нарахування здійснюється по єдиній ставці 22% до бази нарахування. Таким чином, при нарахуванні єдиного внеску не враховується клас професійного ризику виробництва. Раніше розміри ставок єдиного внеску складали від 6,78% до 49,7%. При цьому, велика частина ставок внеску по класах ризику перевищувала 36%».

    Щодо легалізації робочих місць і заробітної плати начальник управління комунікацій ГУ ДФС у Дніпропетровській області зауважила: «Сьогодні актуальною темою є боротьба з виплатою заробітної плати в «конвертах» реалізація гарантій оплати праці і організація заходів недопущення виникнення заборгованості по її виплаті. Підприємства та громадяни – суб’єкти господарювання, при виплаті заробітної плати повинні дотримуватися чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства по виплаті заробітної плати.

    Працівники, отримуючи гроші в «конвертах», є заручниками самих себе. Одержуючи нелегальну винагороду в результаті домовленості із працедавцем, позбавляє себе соціальних виплат і гарантій. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів.

    Суб’єктам господарювання варто пам’ятати: використання нелегальної робочої сили, не оформлення трудових стосунків або несвоєчасна реєстрація трудових відносин з найнятим робітником – це порушення трудового законодавства, яке передбачає адміністративну, фінансову і кримінальну відповідальність».

    Також, Манушак Осипова повідомила, що ГУ ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу і у котрий раз повідомляє, що інформаційні повідомлення стосовно граничних термінів звітності і сплати податкових зобов’язань в розрізі всіх податків і зборів щодня розміщуються на головній сторінці субсайту ГУ ДФС, направляються для висвітлення засобам масової інформації, а також на електронні адреси платників Дніпропетровщини. Для створення комфортних умов для платників (зокрема, для надання звітності) при органах ДФС області працюють Центри обслуговування платників з продовженим режимом роботи в буденні дні і по суботах з 9.00 до 16.00, що дозволяє платникам відвідати Центри в слушний для них час.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.