• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Відбулась Zoom-нарада для представників ТГ та бізнесу Криворізького регіону
    2021-10-27 10:49:32

    Побудова відкритого та якісного діалогу між податковою службою Дніпропетровщини і платниками податків – це важлива складова діяльності служби, направлена на збільшення доходів бюджетів.
    Нові потреби економіки потребують відкритої та консолідованої роботи як органів влади так і представників територіальних громад (далі – ТГ) та бізнесу.
    Днями, за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) керівництвом ГУ ДПС проведено Zoom-нараду з представниками ТГ, бізнесу та фахівцями ГУ ДПС Криворізького регіону.
    Нарада відбулась під головуванням заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонова Валерія.
    У заході також прийняли участь: начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Бохан Вікторія; начальник управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС Копильченко Тетяна; начальник управління з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС Орлов Ігор; начальник управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС Осипова Манушак; начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС Самсоненко Євгенія; начальник управління по роботі з податковим боргом ГУ ДПС Цегельська Світлана; заступник начальника управління електронних сервісів ГУ ДПС Пономарьова Світлана; начальники ДПІ і структурних підрозділів ГУ ДПС Криворізького регіону, представники ТГ та бізнесу Криворіжжя.
    Нарада присвячена обговоренню з представниками бізнесу та влади Криворізького регіону актуальних питань, що виникають під час адміністрування податків і зборів; питанням скорочення податкового боргу, розвитку сервісних можливостей ДПС, трудовим відносинам та ін.
    Леонов Валерій зазначив, що традиція ефективної взаємодії з представниками ТГ і бізнесу забезпечує консолідовану співпрацю в боротьбі з тіньовою економікою.
    «Детінізація економіки, боротьба з ухиленням від сплати податків, стимулювання розвитку легального бізнесу – головні пріоритети діяльності податкової служби Дніпропетровщини. Поглиблення співпраці з сумлінним бізнесом дозволить державі нові драйвери економічного зростання та інструменти наповнення бюджетів» – зазначив Леонов Валерій.
    Заступник начальника ГУ ДПС зупинився на особливостях проведення кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яка стартувала з 01 вересня 2021 року і триватиме до 01 вересня 2022 року.
    Під час спілкування з представниками бізнесу Криворізького регіону Дніпропетровщини розглядались питання нарахування та сплати податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, трудових відносин, питань повноти декларування ПДВ за вересень 2021 року та декларування податку на прибуток за підсумками роботи 3 кварталів 2021 року.
    Під час заходу Пономарьова Світлана презентувала Інтерактивну податкову карту України та приділила особливу увагу розвитку електронних сервісів, зокрема «Електронного кабінету», механізму інформаційної взаємодії між органами, що контролюють справляння надходжень до бюджету, органами місцевого самоврядування через інформаційно-аналітичну систему управління плануванням та виконанням місцевих бюджетів «LOGIСA» та розгортанню додаткових відокремлених пунктів реєстрації у ЦОП Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ДПС України.
    Під час онлайн-наради Осипова Манушак повідомила про різні форми інформування суспільства з питань законодавства та діяльності податкових органів. Вона проінформувала про можливості офіційного вебпорталу «Державна податкова служба України», субсайту «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області», сторінок «Державна податкова служба України» та «ДПС у Дніпропетровській області» соціальної мережі Фейсбук, які є офіційними джерелами інформації органів ДПС.
    Самсоненко Євгенія зупинилась на такому важливому питанні, як недопустимість нарахування місячної заробітної плати суб’єктами господарювання нижче встановленого законодавством мінімуму.
    Крім того, Копильченко Тетяна обговорила з представниками бізнесу питання нарахування та сплати податків і зборів до бюджетів всіх рівнів.
    Особливою темою для обговорення з керівниками підприємств Криворіжжя також були актуальні питання погашення боргу з податків і зборів та недоїмки з єдиного внеску.
    Цегельська Світлана зробила акцент на позитивних моментах співпраці ГУ ДПС з ТГ у напрямку погашення заборгованості.
    Змістовна комунікація податкових органів з бізнесом сприяє швидкій і ефективній взаємодії, що дозволяє глибше розуміти потреби бізнесу, оперативно вирішувати важливі невідкладні питання конкретного регіону, вибудовує взаємну довіру партнерів, якими є і податкова служба і представники бізнесу.
    Крім того, під час спілкування провідних фахівців ГУ ДПС з працівниками структурних підрозділів Криворізького регіону з метою надання їм практичної допомоги за напрямками роботи, пов’язаними з виконанням функціональних обов’язків, акценти зроблено, зокрема, на організації ефективної системи адміністрування податків і зборів Криворіжжя, виконанні індикативних показників, забезпеченні надходжень по місцевих податках і зборах, у т. ч. з плати за землю, організації ефективної системи адміністрування податків і зборів Криворізького регіону.
    З основними нормами дотримання державними службовцями антикорупційного законодавства під час виконання службових обов’язків ознайомив Орлов Iгор.
    Очевидно, що економічно сильна держава неможлива без сумлінної сплати податків. Отже, співпраця податкових органів, ТГ і бізнесу забезпечує нові перспективи, формує нову культуру взаємозв’язків у суспільстві. В свою чергу партнерські відносини дають позитивний результат – надходження до бюджетів усіх рівнів зростають.
    Нарада пройшла у форматі конструктивного діалогу, сторони обмінялися вважливою інформацією, отримали зворотній зв’язок.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.