• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Портрет підприємиці. 9 з 10 бізнесів українок працюють лише в межах країни
    2023-03-01 11:20:52

    Майже 90% компаній, що належать українкам, пропонують товари та послуги лише в межах країни. Понад 40% українських жінок назвали основною мотивацією відкрити власну справу - прагнення збільшити дохід.

    Про це свідчать результати дослідження жіночого лідерства та підприємництва в Східній та Південно-Східній Європі, Центральній Азії та на Кавказі, проведеного Emerging Europe, повідомляє пресслужба Visa.

    Згідно з результатами дослідження, загалом більшість бізнесів (84%), що належать жінкам, у Східній та Південно-Східній Європі, Центральній Азії та на Кавказі пропонують товари та послуги тільки в межах своїх держав (в Україні – 88%), але всі підприємниці зацікавлені навчитися вести бізнес за кордоном.

    Провідними секторами, в яких працюють жіночі бізнеси, є краса та здоров'я (17%), роздрібна торгівля (12%), сільське господарство та продовольство (12%), освіта (8%) та піар та маркетинг (7%).

    Дві третини підприємниць не залучають зовнішнє фінансування, а три чверті не мають найманих працівників.

    Близько 35% бізнесів, що належать жінкам, у регіоні були засновані з капіталом менш ніж 1000 доларів США. Лише кожна десята підприємниця має понад 5 співробітників.

    Жінки прагнуть професійної та фінансової незалежності. Основними джерелами мотивації відкрити свою справу для жінок є бажання збільшити дохід (50%), бажання працювати на себе (31%) та здійснення мрії (21%). В Україні основною мотивацією є прагнення збільшити дохід (42%) та прагнення незалежності (41%).

    Підприємниці майже однаково стурбовані питаннями бізнесу та особистого життя. Опитаних жінок найбільше непокоїть, що їх бізнес зазнає невдачі (29%), що їхнє фінансове становище погіршиться (27%) і що вони залишать сім'ю та дітей без уваги (25%). Підприємниці в Україні, на противагу, найбільше стурбовані тим, що бізнес не лишить їм часу на відпочинок (29%), на другому місці — страх провалу (26%).

    Жіночі бізнеси страждають від конкуренції та проблем із залученням фінансування. Підприємниці найчастіше стикаються з такими труднощами, як висока конкуренція (40%), залучення капіталу (32%) та несприятливі умови ведення бізнесу (31%). Для українок найбільшою проблемою є висока конкуренція (58%), тоді як несприятливі умови ведення бізнесу або проблеми із залученням капіталу на собі відчувають лише 37% та 21% відповідно.

    Підприємниці бажають навчитися ведення бізнесу в інтернеті. Основні навички, які опитані хочуть набути, — це стратегії отримання додаткового фінансування (47%), цифровий маркетинг та ведення соціальних мереж (37%), електронна комерція (24%) та розширення бізнесу на міжнародному рівні (21%). В Україні топ найпопулярніших навичок виглядає так само: отримання додаткового фінансування (47%), цифровий маркетинг та ведення соціальних мереж (38%) та електронна комерція (27%).

    Підприємства, що належать жінкам, розплачуються зі співробітниками та постачальниками готівкою, але зазвичай встановлюють POS-термінали для клієнтів. 42% підприємниць розплачуються зі своїми співробітниками та постачальниками готівкою, а оплаті карткою віддають перевагу лише 37%. В Україні платять співробітникам та постачальникам готівкою лише 39%, а оплаті карткою віддають перевагу 42%.

    Дослідження було проведено у 2022 році та включало онлайн-опитування 2000 власниць бізнесів або самозайнятих жінок в 11 країнах (у тому числі в Україні), 75 глибинних інтерв'ю та роботу у фокус-групах.

    Ніна Комащенко

    Інф. delo.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.