• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Киев будет расширяться еще дальше
    2013-02-23 04:03:22

    З метою створення сприятливих умов територіального розвитку міста Києва, забезпечення ефективного використання потенціалу його території зі збереженням природних ландшафтів та історико-культурної цінності представленим проектом рішення передбачається збільшити територію Києва за рахунок включення в межі міста 2075,7 га земель Київської області. Також пропонується виключити з меж міста Києва та передати до складу територій Київської області 659,3 га земель.

     

    На засіданні сесії Київради депутатам представлять на розгляд проект землеустрою щодо встановлення та зміни межі міста Києва. Відповідний проект рішення Київради був розроблений у Департаменті земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації.
    Так, з метою створення сприятливих умов територіального розвитку міста Києва, забезпечення ефективного використання потенціалу його території зі збереженням природних ландшафтів та історико-культурної цінності представленим проектом рішення передбачається збільшити територію Києва за рахунок включення в межі міста 2075,7 га земель Київської області. Також пропонується виключити з меж міста Києва та передати до складу територій Київської області 659,3 га земель.
    Погодити зовнішню межу та територію міста Києва пропонується загальною площею 84974,4 га.
    У разі прийняття вищезазначеного рішення, проект землеустрою щодо встановлення та зміни межі столиці буде направлено на погодження Київській обласній раді та Київській обласній державній адміністрації
    Відповідно до документу Київській міській державній адміністрації буде доручено вжити необхідних заходів щодо подання до Верховної Ради України клопотання щодо встановлення зовнішньої межі міста Києва і затвердження території міста Київ загальною площею 84974,4 га.
    Крім того, на сесії Київради 21 лютого депутатам запропонують розглянути й інші питання містобудування та землекористування. Зокрема, до порядку денного включено 27 проектів рішень про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок.
    На 26 земельних ділянках, щодо яких передбачається надати дозвіл, розташовані будівлі та споруди юридичних осіб, які належать їм на правах власності та зареєстровані в органах реєстрації згідно з законом, або це частини існуючих домоволодінь громадян, які використовуються протягом десятиліть на підставі розпорядчих документів, виданих за часів Радянського союзу.
    На одній земельній ділянці, вільній від забудови, передбачено будівництво комунальним підприємством «Генеральна дирекція Київської міської ради з обслуговування іноземних представництв» дипломатичних представництв, що у свою чергу дасть можливість частково задовольнити неодноразові запити дипломатичних місій іноземних держав, у тому числі для виконання міжнародних угод.
    На розгляд депутатам також запропонують 12 проектів рішень щодо земельних ділянок, які фактично на сьогодні використовуються юридичними особами для експлуатації та обслуговування існуючих будівель і споруд, за які юридичними особами сплачується земельний податок. Варто зазначити, що укладання цих договорів оренди дозволить збільшити надходження до бюджету в декілька разів, оскільки мінімальна орендна плата втричі більша від земельного податку.
    Передбачається також розглянути й питання про поновлення 11 договорів оренди. Проекти рішень підготовлені щодо договорів оренди земельних ділянок, орендарі яких добросовісно виконують зобов’язання та умови надання земельних ділянок, продовжують своєчасно вносити орендну плату. Одним із критеріїв підготовки цих проектів рішень є відсутність скарг зі сторони членів територіальної громади та громадських організації щодо освоєння та використання цих ділянок.
    Включено до порядку денного 7 проектів рішень про надання земельних ділянок громадянам. Передбачається передати у власність земельні ділянки виключно ті, які використовуються громадянами та їхніми родичами для обслуговування існуючих домоволодінь або які знаходяться в їхньому користуванні.
    Також профільним Департаментом підготовлено 8 проектів рішень про внесення змін у попередні рішення Київради або договори оренди. Це зумовлено в основному технічними помилками, уточненням умов надання земельних ділянок, у тому числі приведенням орендних ставок у відповідність до чинного законодавства (Податкового кодексу України).
    Буде винесено на розгляд депутатів Київради і один проект про визнання таким, що втратило чинність, рішення, прийнятого раніше. Мова йде про відведення ділянки, навколо освоєння якої виникла соціальна напруга та надходили численні скарги мешканців. Крім того, забудовником не було забезпечено вирішення майно-правових питань.
    Запропонують депутатам також відмовити в поновленні деяких договорів оренди. Як пояснили у профільному департаменті, проекти рішень готуються в разі невиконання орендарем умов договору оренди або надходженням на адресу Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації скарг членів територіальної громади із запереченням щодо освоєння земельної ділянки. Зазначеним проектом рішення передбачається відмовити в поновленні договорів оренди земельних ділянок, вільних від забудови, які не були освоєні орендарями в період дії договору оренди землі та надати Департаменту земельних ресурсів дозвіл на опрацювання цих земельних ділянок і розробку документації із землеустрою для продажу цих ділянок на земельних торгах. У разі підготовки та продажу цих ділянок на торгах орієнтовні надходження можуть скласти 47 млн. грн.
    На продаж будуть запропоновані дві земельні ділянки. Нагадаємо, що надходження від продажу земельних ділянок є основною складовою наповнення міського бюджету. На зазначених в цьому розділі земельних ділянках, щодо яких укладені договори оренди, розміщені об’єкти нерухомого майна, що перебувають у власності юридичних осіб.
    Проектом рішення передбачається надати дозвіл на проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки площею 0,1247 га на вул. Горького, 125 у Голосіївському районі, що підлягає продажу Товариству з обмеженою відповідальністю «СІМЕР» для експлуатації та обслуговування комплексу громадського призначення. На земельній ділянці розміщено майно, що перебуває у власності товариства, зареєстроване в установленому законом порядку. Орієнтовні надходження від продажу цієї ділянки можуть скласти 4,4 млн. грн.
    Також планується продати товариству з обмеженою відповідальністю «Комерційний центр «СЕНС» земельну ділянку площею 0,0763 га на вул. Володимирській, 95/42 у Голосіївському районі для будівництва, обслуговування та експлуатації адміністративного будинку. На земельній ділянці розміщено майно, що перебуває у власності товариства, зареєстроване в установленому законом порядку. Вартість земельної ділянки складає 3,02 млн. грн.
    У порядку денному засідання сесії також запропоновані до розгляду і рішення про приватизацію земельних ділянок громадян, у межах раніше наданих їм земельних ділянок, для експлуатації та обслуговування існуючих житлових будинків.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.