• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Екологічний податок
    2014-03-03 15:34:10

    Екологічний податок

    ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що за податковими зобов’язаннями з екологічного податку, що виникли з 01.01.2014 року, ставки податку становлять 100% від ставок, передбачених статтями 243 – 246 Податкового кодексу України, за винятком зобов’язань у виробників електроенергії на теплоелектроцентралях та ТЕС.

    Сума збору за користування радіочастотним ресурсом

     ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що сума збору за користування радіочастотним ресурсом України (далі – збір) обчислюється виходячи з виду радіозв’язку, розміру встановлених ставок та ширини смуги радіочастот щодо кожного регіону окремо.

     Податкові розрахунки збору подаються контролюючим органам за місцем податкової реєстрації за встановленою формою у строки, визначені для місячного податкового (звітного) періоду, а саме протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

     Сплата збору здійснюється за місцем податкової реєстрації протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку для подання податкової декларації. Платники збору подають до контролюючих органів копії ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, ліцензій на мовлення та дозволів на експлуатацію радіоелектронних засобів і випромінювальних пристроїв у місячний строк після їх видачі.

    Для зручності громадян розроблено відеоінструкцію по заповненню Декларації про майновий стан та доходи

    Шановні громадяни! Нагадуємо, що з 1 січня 2014 року розпочалась кампанія «Декларування-2014». Громадяни мають до 1 травня 2014 року подати декларацію про майновий стан та доходи, отримані у 2013 році, за місцем реєстрації. Декларування доходів – це, перш за все, виконання громадянином свого конституційного обов′язку, а також особистий внесок на благо держави.

     З метою уникнення помилок у заповненні звітності та для зручності громадян Міністерство доходів і зборів України розробило відеоматеріал по заповненню Декларації про майновий стан та доходи.

     Відеоінструкція з покроковим заповненням декларації розміщена на офіційному веб-порталі Міністерства доходів і зборів України у розділі Медіа-центр: Відеогалерея - Інструкції з законодавства - Відеоінструкція «Заповнення декларації про майновий стан та доходи».

     Мешканці Солом’янського району можуть проглянути корисний відеоматеріал на моніторах Центру обслуговування платників, відвідавши ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві за адресою: м. Київ, вул. Смілянська, 6.

     Отримати консультацію стосовно подання декларації про майновий стан та доходи громадяни можуть безпосередньо у фахівців Центру, або зателефонувавши за номером Центру: 245-85-15.

    Збір за лісові ресурси

     ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві повідомляє, що з 01.01.2014 року ставки збору за лісові ресурси, визначені підпунктами 331.1, 331.2 ст.331 Податкового кодексу України, викладено в нових розмірах, і порівняно з діючими у попередньому році їх збільшено у два рази.

    Порядок обчислення та сплати збору в 2014 році залишився незмінним.

    Ставки акцизного податку з 1 березня зростутьhttp://kyiv.minrd.gov.ua/okremi-storinki/arhiv1/print-133833.html

    Зміни стосуються спирту етилового та інших спиртових дистилятів, алкогольних напоїв.

    Із настанням першого дня весни (1 березня) ставки акцизного податку зростуть на 0,35 грн. для вин натуральних з доданням спирту та міцних (кріплених), вермутів та інших вин виноградних натуральних з доданням рослинних або ароматизувальних екстрактів.

    Податок на вина ігристі та газовані зросте на 0,51 грн. та складатиме 3,65 грн. за літр. Також змін зазнають товари за кодами 2206, 2207, 2208 згідно з УКТ ЗЕД, ставка на які становитиме 56,42 грн. замість 49,49 грн.

    Зміни передбачені Законом України від 19.12.2013 № 713-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків».

    Податкова знижка на навчання

    До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема, квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг) і їх покупця (отримувача). У зазначених документах обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).

    Тобто, фізична особа, яка має право скористатися податковою знижкою, повинна надати до органу доходів і зборів разом із декларацією про майновий стан і доходи наступні документи:
    1. Довідку про отримані у звітному році доходи;
    2. Копію договору (контракту) з навчальним закладом;
    3. Копії платіжних документів, які підтверджують сплату за навчання;
    4. У разі компенсації вартості здобуття середньої професійної або вищої освіти члена сім’ї першого ступеня споріднення - документи, які підтверджують ступінь споріднення (копії паспорта, ідентифікаційного коду, свідоцтва про народження дитини тощо). При цьому, якщо член сім'ї першого ступеня споріднення після реєстрації шлюбу змінює прізвище та в квитанціях зазначено нове прізвище, то потрібно надати ще і копію Свідоцтва про шлюб.

    Увага! Податкова знижка може застосовуватися виключно до доходу, отриманого платником податку - резидентом протягом звітного 2013 податкового року у вигляді заробітної плати та нараховується лише в межах її розміру.
    З метою отримання податкової знижки декларація подається до 31.12.2014 р. У разі якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

    Консультації на вулиці завдяки мобільним бригадам

    Триває кампанія декларування громадян. Працівники податкової прагнуть створити для громадян максимально комфортні умови. Головною метою являється підвищення якості обслуговування платників і забезпечення добровільного здійснення ними обов’язку щодо наповнення казни держави.

    Для цього на вулицях працюють мобільні бригади, до складу яких входять фахівці інспекції та студенти навчальних закладів району. Нещодавно такі мобільні бригади проводили роз’яснювальну роботу біля Київського національного університету будівництва та архітектури, та розповідали про кампанію декларування, податкову знижку з навчання, розповсюджували пам’ятки, листівки, буклети, розроблені фахівцями інспекції.

    Адже особисте спілкування має багато позитивних моментів, так як квітуче майбутнє нашої держави залежить від молодого, розумного, інформованого громадянина. Слід зауважити, що державна казна не тільки наповнюється за рахунок сплати податків, а ще й повертає частину коштів громадянам.

    Отримання консультації просто на вулиці було сприйнято дуже позитивно, оскільки не кожен має час та бажання прийти до податкової інспекції із запитаннями.

    Нагадуємо, що декларацію можна подати особисто, надіслати поштою до податкової інспекції за місцем проживання або відправити по електронній пошті. Для цього отримати безкоштовно електронні ключі можна безпосередньо в центрі сертифікації електронних ключів територіальних органів Міндоходів України .

    В Солом’янському районі міста Києва для отримання консультацій та подання декларацій необхідно звернутись за адресою: м. Києв, вул. Смілянська, 6, зал № 1 робочі місця 3,4,5 або за телефонами 245-85-15, 245-91-56.

    ДПІ у Солом’янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.