• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Найактуальніші теми обговорюються під час «Гарячих ліній»
    2014-08-13 08:16:44

    Днями в стінах ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві відбувся черговий сеанс «гарячої лінії». Начальник управління ІТ та обліку платників ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Будішевський Ігор Миколайович дав відповіді на актуальні запитання щодо використання послуг електронного цифрового підпису.

    Пропонуємо Вашій увазі деякі із запитань, які надійшли від платників податків.

    Питання: За допомогою якого програмного забезпечення платники податків, які отримали ключі електронного цифрового підпису в АЦСК ІДД Міндоходів, можуть подавати звітність в електронному вигляді, в тому числі по ЄСВ?
    Відповідь: Платники податків, які отримали ключі електронного цифрового підпису від Акредитованого центру сертифікації ключів Інформаційно-довідкового департаменту Міндоходів можуть подавати звітність в електронному вигляді, в тому числі, звіти з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, за допомогою наступного програмного забезпечення:
    - Спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності «Єдине вікно подання електронної звітності» надає можливість платникам податків безкоштовно формувати та подавати звітність до органів доходів і зборів та Державної служби статистики України. Програмне забезпечення знаходиться у дослідній експлуатації;
    - Онлайн сервіс «iFinZvit» дає клієнтам АЦСК ІДД Міндоходів можливість безкоштовно:
     • імпортувати з ПЗ «ДПС Захист звітності» та інших програм реєстраційні дані підприємств, бази даних контрагентів та робітників.
    • автоматично знаходити на сайті АЦСК ІДД Міндоходів необхідні сертифікати ключів, завантажувати та використовувати їх при підписанні електронних звітів;
    • створювати та подавати звіти:
    до органів Міндоходів – звіт з ЄСВ;
    до Пенсійного Фонду України – «Відомості про осіб, які підлягали загальнообов’язковому державному соціальному страхуванню на випадок безробіття, отримували допомогу по безробіттю (крім одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності) та матеріальну допомогу у період професійної підготовки, перепідготовки або підвищення кваліфікації»;
    до органів державної статистики України – «Баланс», «Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва», «Спрощений фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва» та «Звіт про фінансові результати».
    Інші можливості онлайн сервісу iFin Zvit надаються на комерційній основі.
         Контактні дані служби технічної підтримки:
    • для телефонування - (044) 22-77-066;
    • для листування - http://forum.ifin.ua/.
    - Програмне забезпечення «SONATA» надає можливість безкоштовно підписувати та подавати податкову звітність, що імпортована з інших програмних продуктів, до органів доходів і зборів, Пенсійного фонду України та Державної служби статистики України в електронному вигляді.
    Контактні дані служби технічної підтримки:
    (093) 663-44-48, (095) 006-49-00, (096) 650-03-54, (057) 761-90-05, (050) 924-30-53, (048) 794-51-37, (0552) 327-318,
     ел.пошта: support@sonata.biz.ua
    - Онлайн сервіс «Звіт Оператор» надає можливість безкоштовно формувати та подавати звітність до органів доходів і зборів України.
     Електронна пошта служби технічної підтримки: info@zvitoperator.ua.
    Платники податків, які отримали ключі ЕЦП від АЦСК ІДД Міндоходів можуть подавати до органів доходів і зборів звітність (за винятком звітів з ЄВ) в електронному вигляді за допомогою сервісу «Електронний кабінет платника податків», який надає можливість платникам податків безкоштовно підготувати і подати у режимі реального часу до органів доходів і зборів України електронну звітність, а також переглянути інформацію щодо стану їх розрахунків з бюджетом, зокрема інформацію про заборгованість зі сплати податків і зборів.
    У випадку виявлення збоїв у роботі сервісу «Електронний кабінет платника податків» заявник може отримати консультацію надіславши повідомлення на електронну адресу: kpp_support@minrd.gov.ua
    Інформація про безкоштовне програмне забезпечення (on-line сервіси), яке можливо використовувати при формуванні та підписанні звітності з ЄВ безкоштовними ключами, сформованими АЦСК ІДД Міндоходів, наведена на офіційному веб-сайті Міндоходів (www.minrd.gov.ua) в рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Повідомлення платникам податків про електронну звітність від 30.09.2013 та 08.10.2013 року.

    Питання: Як отримати послуги електронного цифрового підпису в АЦСК ІДД митним брокерам та суб’єктам ЗЕД ?
    Відповідь: Суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності та митні брокери отримують послуги електронного цифрового підпису від АЦСК ІДД у порядку, визначеному для юридичних осіб.
    Якщо митні брокери здійснюють господарську діяльність як фізичні особи – підприємці, то вони отримують послуги електронного цифрового підпису від АЦСК ІДД у порядку, визначеному для фізичних осіб – підприємців.
    Отримати послуги електронного цифрового підпису клієнти можуть у будь-якому представництві АЦСК ІДД.

    Питання: Протягом якого строку контролюючий орган повинен підписати договір про визнання електронних документів та який термін дії такого договору?
    Відповідь: Інструкцією з підготовки та подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженою наказом ДПА України від 10.04.2008 № 233, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 16.04.2008 за № 320/15011, визначено текст примірного договору про визнання електронних документів. Згідно з розділом 6 договору зазначений договір діє до закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів. Якщо платник податків подає до контролюючого органу нові посилені сертифікати ЕЦП, цей договір вважається пролонгованим до закінчення терміну чинності нових посилених сертифікатів ключів.
    Відповідно до статті 181 Господарського кодексу України від 16 січня 2003 року № 436-IV зі змінами та доповненнями господарський договір за загальним правилом викладається у формі єдиного документа, підписаного сторонами та скріпленого печатками. Допускається укладення господарських договорів у спрощений спосіб, тобто шляхом обміну листами, факсограмами, телеграмами, телефонограмами тощо, а також шляхом підтвердження прийняття до виконання замовлень, якщо законом не встановлено спеціальні вимоги до форми та порядку укладення даного виду договорів.
    Проект договору може бути запропонований будь-якою із сторін. У разі якщо проект договору викладено як єдиний документ, він надається другій стороні у двох примірниках.
    Сторона, яка одержала проект договору, у разі згоди з його умовами оформляє договір відповідно до вимог частини першої цієї статті і повертає один примірник договору другій стороні або надсилає відповідь на лист, факсограму тощо у двадцятиденний строк після одержання договору.
    За наявності заперечень щодо окремих умов договору сторона, яка одержала проект договору, складає протокол розбіжностей, про що робиться застереження у договорі, та у двадцятиденний строк надсилає другій стороні два примірники протоколу розбіжностей разом з підписаним договором.
    Таким чином, контролюючий орган повинен у двадцятиденний термін з моменту отримання договору про визнання електронних документів підписати його або надати вмотивовану відмову в укладанні такого договору.
    Разом з цим, для прискорення укладання договору про визнання електронних документів для платників податків реалізована можливість укладання електронного договору, без відвідування районних інспекцій. Такий договір укладається протягом 5-ти робочих днів.
    Договір про визнання електронних документів діє до закінчення строку чинності посилених сертифікатів відкритих ключів.

    ДПІ у Голосіївському районі ГУ Міндоходів у м. Києві

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.