• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Президент Freedom House: Корупція – найбільша проблема України
    2014-09-23 13:00:45

    Корупція залишається найбільшим викликом для української державності та безпеки, навіть у розпал російської окупації та агресії. Більш того, українському уряду слід працювати над розвитком свободи преси та забезпеченням проведення вільних та прозорих парламентських виборів. Про це заявив Девід Кремер, президент неурядової організації Freedom House (Вашингтон, США), в Українському кризовому медіа-центрі.

    «Ми вважаємо, що корупція знаходиться у центрі проблем, з якими зараз стикається Україна», – відзначив Кремер. Корупція була однією з ключових причин, через яку так багато людей вийшло на Майдан, як і причиною того, що Україна виявилася настільки беззахисною перед російською агресією. Кремер заявив, що Україна має скласти ключовий іспит для побудови сучасної демократичної держави у формі боротьби з корупцією та захисту журналістів.

    Україні слід просувати більш дієві антикорупційні механізми і відкривати справи та проводити розслідування в авторитетний, неупереджений спосіб. «Журналістика – це ключова складова будь-якої демократії, і Україна – не виняток», – наголосив Кремер. Свобода журналістської діяльності та боротьба з корупцією мають йти пліч-о-пліч, і українська влада все ще не зробила необхідних кроків для захисту журналістів від залякування та політичного насильства.

    Парламентські вибори у жовтні будуть вирішальним тестом для намірів України побудувати кращу країну. Важливо, щоб вибори відповідали демократичним стандартам та пройшли вільно та чесно. «Чимало поставлено на карту, і дуже важливо, щоб вибори були надійними, проведеними у демократичний спосіб», – зазначив Кремер. Мають докладатися всі зусилля, щоб якомога більша кількість людей взяла у них участь, включаючи населення Криму та Донбасу, додав він.

    В цілому, Кремер з оптимізмом ставиться до демократичних перетворень в Україні. «Прагнення мати демократичний підзвітний уряд – це дуже позитивна зміна», – відзначив він. «Українці хочуть бачити результат, відчутні зміни, і вони мають право вимагати цього від влади». Для досягнення цієї мети український уряд має зайняти більш активну роль у боротьбі з корупцією та забезпеченні політичних і соціальних прав українців. В цьому відношенні створення Антикорупційного Бюро – це вірний та важливий крок.

    Freedom House – це незалежна наглядова організація, діяльність якої присвячена захисту свобод в усьому світі. Сьогодні, коли понад два мільярди людей живуть в умовах репресивного правління, Freedom House виступає проти основних загроз демократії та надає людям змогу реалізувати свої невід’ємні права.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.