• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • УКБС-Мінфіну: Дотримання міжнародних угод потребує злагоджених дій
    2014-10-28 13:24:31

    Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз» звернулася до Міністерства фінансів України щодо необхідності врегулювання практичних проблем дотримання банками вимог Міжурядової Угоди між Україною та США. Це підвищить міжнародний імідж нашої країни та сприятиме отриманню фінансової допомоги від контрагентів.

    Так, у зв‘язку з набуттям чинності Законом США «Про податкові вимоги до іноземних рахунків» (далі - FATCA), а також на підставі Остаточних Роз‘яснень Податкової служби Міністерства фінансів США (від 28.01.2013, з подальшими змінами) іноземні фінансові установи для забезпечення контролю з боку США за ухиленням від сплати податків резидентами США повинні з 01.01.2014 зареєструватися на спеціально створеному Податковою службою США сайті як фінустанови, що беруть участь у FATCA.

       Разом з тим експерти УКБС зауважують, що на офіційному сайті Податкової служби США є інформація про те, що США та Україна досягли принципових домовленостей щодо моделі №1 Міжурядової угоди між Україною та США (далі – Угода). Таким чином, Україна з 26.06.2014 вважається країною-партнером  Угоди, що передбачає обмін інформацією з Податковою службою США через центральний уповноважений орган України. Тобто, починаючи із зазначеної дати на території України діють саме положення Угоди, а не Остаточних Роз‘яснень Податкової служби Міністерства фінансів США.

    Однак УКБС звертає увагу, що українські фінустанови, які де-факто визнано такими, що відповідають режиму FATCА, на практиці мають суттєві проблеми виконання положень зазначеної Угоди. Зокрема, до цього часу не визначено, хто ж саме буде уповноваженим органом з боку України, до якого банки повинні надавати дані про виявлені рахунки американських резидентів - Нацбанк, Мінфін, Податкова служба тощо.

    УКБС також зауважив, що до банків ще не доведено ні остаточний текст Угоди та орієнтовну дату її підписання/ратифікації Україною, ні граничні строки подання інформації у національний уповноважений орган. Крім цього, експерти УКБС звертають увагу на наявність відмінностей між Угодою та Остаточними Роз‘ясненнями Податкової служби США щодо порядку, строків ідентифікації американських рахунків та подання звітності. У зв‘язку цим УКБС запропонував  Мінфіну конкретизувати критерії ідентифікації українськими банками американських власників своїх клієнтів юросіб.

    «Необхідна чітка позиція органів влади (Міністерства фінансів України та Національного банку України) щодо порядку дій банків України відповідно до процедури та строків подання звітності про американські рахунки, – зауважила Генеральний директор Асоціації «Український Кредитно-Банківський Союз» Галина Оліфер. – Це не лише створить умови для дотримання банками вимог Міжурядової Угоди між Україною та США, а й забезпечить виконання задекларованих Урядом зобов‘язань у сфері міжнародного податкового законодавства, що підвищить імідж країни та прискорить отримання фінансової допомоги». 

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.