• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • З 1 липня 2015 року буде введена нова нормативна грошова оцінка столичних земель
    2015-06-02 08:32:07

    Всім платникам земельного податку (орендної плати), що сплачують земельний податок (орендну плату) на території м. Києва, необхідно терміново отримати до 01.07.2015 року новий витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

    ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві повідомляє, що відповідно до п.п.271.2. ст. 271 Податкового кодексу України від 02.12.2010р., №2755-VI із змінами та доповненнями рішення рад щодо нормативної грошової оцінки земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, офіційно оприлюднюється відповідним органом місцевого самоврядування до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування нормативної грошової оцінки земель або змін (плановий період). В іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом.

    Так, рішенням Київської міської ради від 03.07.2014 № 23/23 «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Києва» у складі технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Києва затверджено:

    -        схеми економіко-планувального зонування міста Києва;
    -        нормативну грошову оцінку земель міста Києва;
    -        схеми впливу локальних факторів, що характеризують місце розташування земельних ділянок у місті Києві;
    -        нормативну грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення в межах міста Києва.

    Водночас, з метою економічного регулювання земельних відносин, визначення розмірів і встановлення порядку плати за землю в місті Києві введення в дію вищевказаного рішення столичної міськради передбачено з 01.07.2015 (рішення Киїради № 565/565 від 10 грудня 2014 року).

    Відповідно до п.п. 286.2. ст. 286 Податкового кодексу платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому статтею 46 цього Кодексу, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями. Подання такої декларації звільняє від обов'язку подання щомісячних декларацій. При поданні першої декларації (фактичного початку діяльності як платника плати за землю) разом з нею подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки, а надалі така довідка подається у разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

    Враховуючи вищенаведене, всі платникам земельного податку (орендної плати), що сплачують земельний податок (орендну плату) на території м. Києва, необхідно терміново звернутися до відповідних органів місцевого самоврядування та отримати до 01.07.2015 року новий витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

    Звертаємо увагу на те, що отримати інформацію стосовно нової нормативної грошової оцінки земель в м. Києві (в т.ч. отримання довідок про розмір нормативної грошової оцінки земельних ділянок) можна в Департаменті земельних ресурсів КМДА (вул. Хрещатик, 32а, кімн. 211, понеділок-вівторок 14.00-17.30, четвер-п’ятниця 09.30-12.30, тел. 202-79-87, 279-44-69).

    Одночасно повідомляємо, що після отримання нового витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, у разі збільшення або зменшення та нормативної грошової оцінки земельної ділянки та у відповідності до ст. 50 Податкового кодексу платник повинен подати уточнюючу податкову декларацію з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) та провести коригування податкових зобов’язань з 01.0.2015 року.

    ДПІ у Голосіївському районі ГУ ДФС у м. Києві

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.