• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • СПРОСТУВАННЯ ІНФОРМАЦІЇ В ЗМІ ЩОДО ДІЯЛЬНОСТІ ПАТ «ДПЗКУ»
    2015-06-10 10:57:31

    Роз’яснення ПАТ «ДПЗКУ» з приводу публікації в засобах масової інформації.

    9 червня 2015 року видання «Голос UA» оприлюднило матеріал Ігоря Степанюка під назвою «ГПЗКУ: столик на двоих», який наповнений неправдивою та вигаданою інформацією. Підкреслюємо, що жодного інформаційного запиту від автора статті не надходило.

    З огляду на чималу кількість фактологічних помилок, недостовірних даних і некоректних припущень, ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» вважає за необхідне надати чергове роз’яснення з приводу своєї діяльності.

    Зазначаємо, що наразі на всіх філіях держкорпорації проходить внутрішня ревізія, яка не проводилася об’єктивно вже протягом 2 років, в той час як акти щорічної інвентаризації переважно складалися формально або не складалися взагалі. Задля отримання достовірних даних залучена велика кількість працівників центрального офісу ПАТ «ДПЗКУ», які проводять стовідсоткову перевірку наявності зерна та матеріально-технічної бази на елеваторах корпорації. Це приурочено до початку нового маркетингового року та приймання зерна нового врожаю.

    Треба наголосити, що інвентаризація проходить одночасно з перевіркою корпорації державною фінансовою інспекцією за дорученням прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Для цього створені спільні інспекторські групи, до яких входять керівники різних відділів і управлінь ДПЗКУ та співробітники обласних фінінспекцій.

    Такі дії керівництва ПАТ «ДПЗКУ» викликали опір посадовців з філій, які працюють з часів “старої” команди. Адже за результатами перевірки їх діяльності за останні два роки можуть пройти не тільки кадрові зміни, а й відповідне реагування департаменту економічної безпеки корпорації і правоохоронних органів.

    Так, нещодавно було встановлено, що на одній із філій держкорпорації директор з 2013 року приховував нестачу більше тисячі тонн соняшника. Зараз по даній справі вже відкрито кримінальне провадження. Доречі, за оборудками попередніх керівництв корпорації (2013-2014 рр.), правоохоронцями ведеться 102 кримінальні провадження та 21 матеріал наразі перебуває на розгляді правоохоронців, основна частина з яких ґрунтується на матеріалах, які були передані нинішнім менеджментом.

    Слід відмітити, що новий топ-менеджмент компанії, який приступив до роботи з  2015 року, не ставив, спочатку, за мету змінювати директорів філій та сподівався, що наявні кваліфіковані спеціалісти зможуть працювати чесно та відкрито. Однак, факти, подібні до вищезгаданих, вимагали більш рішучих дій від керівництва ДПЗКУ. Вони викликали бурхливу реакцію та протидію серед осіб, які були причетні в минулому до “тіньових” схем в корпорації. Вони хочуть зберегти за собою “хлібні” місця та намагаються зробити це різними методами.

    Одним із них і є даний матеріал - «ГПЗКУ: столик на двоих», опублікований 9 червня 2015 року у виданні «Голос UA», який  націлений на те, щоби скомпрометувати нове керівництво ДПЗКУ та їх активні дії.

    Не відповідає дійсності навіть повідомлення автора статті, щодо начебто заключеного контракту з компанією «Great Bright Resources Limited» (Кайманові острови).

    ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» вкотре закликає до об’єктивності, виваженості, коректності та відповідальності при висвітленні в ЗМІ своєї діяльності.

    Переконані, що пошук і роздмухування неіснуючих сенсацій, спотворення фактів на догоду політичній кон’юнктурі, зашкодить державним інтересам та позиціям України в цілому.

    Прес-служба ПАТ "ДПЗКУ"

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.