• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Розповсюдження періодики за передплатою – працюємо в нових умовах
    2015-07-21 12:36:06

    Укрпошта – лідер на вітчизняному ринку розповсюдження газет та журналів за передплатою. При цьому вона – єдина організація, що доставляє передплатну пресу до кожної домівки чи офісу на всій території України, – навіть якщо собівартість цієї доставки вища, ніж тариф за неї.

    Підприємство утримує розгалужену мережу відділень по всій Україні. Укрпошта працює навіть там, куди відмовляються «йти» банки та приватні передплатні агенції й перевізники, яким це економічно невигідно.

    Лише для однієї доставки передплаченої преси постійним читачам, Укрпошта використовує 4 тис. автомобілів, які проїжджають більш як 300 тис. км магістральними і внутрішньообласними маршрутами (якщо їх «витягнути» в одну трасу, вона 7 з половиною разів оббіжить екватор). А відстань, яку сукупно проходять за одну доставку всі 37,4 тис. листонош підприємства, годі й уявити…

    Бізнес із людським обличчям

    Укрпошта не лише виконує свої функції , а й вкладає кошти у розвиток виробництва, оновлює технології, вдосконалює логістичну мережу. З 1 липня ц. р. Укрпошта прискорила перевезення періодичних друкованих видань між деякими регіонами. Тож нині українці отримують передплачені газети й журнали на добу раніше!

    Що робити, коли собівартість виробництва зростає не по днях, а по годинах, а доходи зменшуються у зв’язку з падінням тиражів видань? Бізнес-арифметика проста: прибутки неухильно знижуватимуться, і рано чи пізно підприємство зазнає збитків.

    Саме такої ситуації намагається уникнути Укрпошта в найближчому майбутньому – адже від її безперебійної роботи у сфері доставки преси, кореспонденції й соціальних виплат значною мірою залежать настрої соціально вразливих верств суспільства.

    Працюємо під тиском цін

    Останнім часом ціни на товари, послуги і, основне, на енергоносії постійно зростають. Так, вартість 1 л дизельного палива порівняно з 2013 р. зросла майже вдвічі (з 10,04 грн до 19,93 грн). Збільшуються витрати на освітлення та опалення виробничих приміщень, де сортуються і готуються до перевезення кореспонденція, посилки і преса, тощо.

    Бізнес реагує на зростання витратної частини однозначно: підвищують ціни на свої товари й послуги відповідно до актуальної ситуації на ринку. Натомість держава до формування тарифів на соціально значущі послуги завжди підходить надзвичайно обережно, зі значним «відставанням» від ринкових тенденцій. Це стосується й питання тарифоутворення на послуги Укрпошти з приймання передплати та доставки періодичних друкованих видань.

    Так, послуги зв’язку становлять лише 20 – 30% передплатної вартості видання (суми, яку сплачує споживач, оформлюючи передплату). Решта – видавнича вартість, 70 – 80% коштів відповідно. Її формує видавець.

    За останні півтора року деякі видавці значно збільшили вартість своїх газет і журналів для читачів, і особливо помітне це підвищення саме при оформленні передплати. Так, видавнича вартість журналу «Дім, сад, город» у 2015 р. порівняно з 2014 р. зросла на 96,6% (або на 5,8 грн), «Історія України» на 81,8% (на 9,9 грн), «Завуч» – на 67% (на 10 грн), «Освіта» – на 60% (на 18 грн), «Порадниця» – на 60% (або на 4,72 грн).

    Водночас вартість послуг зв’язку за згаданий період не змінювалася, тож Укрпошта нині виконує роботу з доставки преси за тарифом, значно нижчим за собівартість послуги.

    Вільний доступ до інформаційних ресурсів – одна з важливих основ демократії та громадянського суспільства. Аби його забезпечити повною мірою, Укрпошта поглиблює співпрацю з видавцями періодичної преси, в тому числі й регіональної, підвищує якість надання послуги з доставки преси за передплатою. Так, лише у 2014 р. поштовики доставили постійним читачам 649,4 млн примірників вітчизняних газет і журналів. І маємо надію, у майбутньому обсяги передплати лише зростатимуть.

    Національний поштовий оператор за будь-яких умов добросовісно додержуватиме свої зобов’язання перед державою та суспільством. У свою чергу, підприємство сподівається на встановлення справедливих тарифів, що відповідали б реальним витратам на надання послуги.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.