• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Про нарахування та добровільну сплату єдиного соціального внеску
    2015-08-31 12:44:46

    Фахівці ДПІ у Дарницькому районі  нагадують, що коло платників, які мають право на добровільну сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне страхування, визначено частиною першою статті 10 Закону України № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», зокрема, це:

    - члени фермерського господарства, особистого селянського господарства  – на загальнообов’язкове державне  соціальне страхування на випадок  безробіття, у зв’язку з тимчасовою  втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, від нещасного  випадку на виробництві та  професійного захворювання, які  спричинили втрату працездатності, та пенсійне страхування;

    - громадяни України, які  працюють за межами України, –  на загальнообов’язкове державне  соціальне страхування на випадок  безробіття, у зв’язку з тимчасовою  втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням;

    - особи, які досягли 16-річного  віку та не належать до платників  єдиного внеску, визначених пунктами 2 – 14 частини першої статті 4 цього  Закону, у тому числі іноземці  та особи без громадянства, які  постійно проживають або працюють  в Україні, громадяни України, які  працюють або постійно проживають  за межами України, якщо інше  не встановлено міжнародними  договорами, згода на обов’язковість  яких надана Верховною Радою  України, - на загальнообов’язкове  державне пенсійне страхування.

    Для осіб, зазначених вище, які виявили бажання брати участь в одному з видів загальнообов’язкового державного соціального страхування, розмір єдиного внеску визначається у таких відсотках до бази нарахування єдиного внеску, передбаченої пунктом 3 частини першої статті 7 Закону № 2464-VI:

    - на загальнообов’язкове  державне пенсійне страхування  – 34,3%;

    - на загальнообов’язкове  державне соціальне страхування  на випадок безробіття – 0,5%;

    - на загальнообов’язкове  державне соціальне страхування  у зв’язку з тичасовою втратою  працездатності, - 1,7%;

    - на загальнообов’язкове  державне соціальне страхування  від нещасного випадку на виробництві  та професійного захворювання, які  спричинили втрату працездатності, - 1,61%.

    Таким чином, зазначені вище особи подають до фіскальних органів за місцем проживання заяву про добровільну участь або одноразову сплату у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування за формою згідно з додатком 3 до Інструкції про порядок нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 24.04.2015 року №449, в якій зазначають, у якому виді загальнообов’язкового державного соціального страхування вони бажають брати участь; копію трудової книжки (за наявності); копію документа, що посвідчує особу.

    Члени фермерського господарства, особистого селянського господарства надають документ, що підтверджує їх членство у такому господарстві.

    Громадяни України, які працюють за межами України, надають документ уповноваженого органу, який підтверджує роботу особи в країні, де вона перебуває, та що ця особа не є застрахованою у відповідній системі соціального страхування. Зазначений документ повинен бути легалізований посольством (консульством) України, юрисдикція якого поширюється на країну, де працює така особа.

    ДПІ у Дарницькому районі ГУ ДФС у м. Києві

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.