• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Асоціація газовидобувних компаній України та Американська торговельна палата в Україні представили концепцію реалізації плану Уряду щодо збільшення видобутку газу в Україні
    2016-07-22 10:59:03

    19 липня 2016 року Асоціація газовидобувних компаній України (АГКУ) спільно з Американською торговельною палатою в Україні (Палата) під час круглого столу «План уряду 2020 щодо видобутку газу – міф чи реальність?», який відбувся за участі представників органів державної влади, депутатів та громадськості, розпочала публічне обговорення стану газовидобувної галузі та подальших кроків на шляху до виконання плану Уряду щодо збільшення видобутку газу до 27 млрд. куб. м. до 2020 року.

    Під час дискусії Палата презентувала 3 основні блоки питань, ефективне вирішення яких покращить ситуацію у нафтогазовій сфері та призведе до міжнародного визнання України, як привабливої країни для нафтогазового бізнесу. Серед них - реформа оподаткування видобутку вуглеводнів, практична реалізація Закону про ринок природного газу та регуляторна реформа.  Щодо останнього – Палата створила ініціативну групу та розпочала роботу над розробкою тексту нового Кодексу про Надра, який має зробити прозорою процедуру видачі спецдозволів та усунути протиріччя з існуючим законодавством.

    «Палата вітає ініціативу Уряду щодо збільшення власного видобутку газу, а також роботу над покращенням інвестиційного клімату в Україні. Водночас ми закликаємо Уряд та Верховну Раду прийняти до уваги усі запропоновані нами механізми ефективного реформування нафтогазового сектору, оскільки вони мають на меті перетворити Україну на самодостатню, енергетично забезпечену та конкурентоспроможну державу», - зазначив Президент Палати Андрій Гундер.

    Асоціація у свою чергу започаткувала публічне обговорення проекту «Дорожня карта для нафтогазовидобувної промисловості». Зокрема, було виділено три основних напрями стратегічних ініціатив, ефективне виконання яких поліпшить ситуацію у сфері газовидобутку та дозволить виконати план Уряду щодо збільшення видобутку газу до 27 млрд. куб. м. до 2020 року. До них відноситься податкова політика, правила надрокористування та регуляторна політики.

    Напрям податкової політики передбачає обґрунтування ренти в розмірі 12% зараз та переходу у середньостроковій перспективі на фіскальну систему, що базується на оподаткуванні прибутку. Це середньоєвропейський рівень податку, який дозволить конкурувати за іноземний капітал. Такий податок прийнятний сьогодні для реалізації нових проектів в Україні. Крім того, Асоціація виступає за те, щоб рента складалася з двох частин: 10% йшло до державного бюджету, а 2% - безпосередньо в місцеві бюджети, без цього сьогодні не можливо ефективно вести діалог з владою на місцях, коли мова йде про виділення земельних ділянок, узгодження спецдозволів та інше.
    Напрям правил надрокористування включає напрацювання щодо реформи системи доступу до ресурсів, спрощення надання земельних ділянок та унормування статусу свердловин, дерегуляції дозвільно-погоджувальних процедур, оновлення та кодифікації законодавчої бази з надрокористування. Напрям регуляторного середовища, передбачає гармонізацію вторинного законодавства про ринок газу, зниження страхового запасу природного газу, нормалізацію експортно-імпортної діяльності та захист конкуренції на газовому ринку.
    Роман Опімах, Виконавчий директор Асоціації газовидобувних компаній України: «Газовидобувні компанії засвідчили свою готовність у реалізації плану Уряду з підвищення внутрішнього видобутку до 2020 року на 35%. Однак, вкрай важливим для реалізації цієї амбітної цілі є виконання державою передумов, які сьогодні презентовані громадськості в якості дорожньої карти. Ми маємо надію на відкритий діалог та якнайшвидше запровадження реформ».

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.