Представники трьох великих організацій зустрілися нещодавно в Києві з метою вирішення питань безпечності харчових продуктів і дотримання санітарно-гігієнічних норм в Україні.
У нараді, організованій головою Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів Володимиром Лапою, взяли участь Марта Еверард, голова представництва Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні, а також представники Продовольчої і сільськогосподарської організації Об'єднаних Націй, Програми ООН з навколишнього середовища та інші.
«Досягнення більш високого рівня партнерства між Державною службою, ФАО та ВООЗ допоможе нам ефективніше реагувати на виклики і пришвидшити процес адаптації внутрішніх вимог до норм ЄС», - сказав пан Лапа.
Учасники обговорили основні завдання Державної служби, питання безпечності харчових продуктів і санітарного благополуччя населення, а також вдосконалення правової бази України в питаннях безпеки харчових продуктів і ветеринарії.
Представники Держспоживслужби підняли питання про використання програмного забезпечення для звітності та моніторингу, а також про необхідність його вдосконалення, що є умовою для відповідності міжнародним стандартам.
Всі сторони домовилися про подальший розвиток широкого стратегічного партнерства і про об'єднання зусиль для досягнення Цілі сталого розвитку ООН в сфері покращення здоров'я і благополуччя.
ФАО і ВООЗ також домовилися про тісну взаємодію в питаннях безпечності харчових продуктів в Україні та про включення цієї теми в міжнародний порядок денний в питаннях розвитку.
e-finance.com.ua