• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Відбулася зустріч з представниками моніторингової місії Проекту Європейського Союзу «Право-Justice»
    2019-08-30 14:34:51

    За ініціативою міжнародної експертної місії Проекту Європейського Союзу «Право – Justice» під головуванням в. о. начальника Головного управління ДФС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДФС) Ірини Сікіріної у ГУ ДФС відбулася зустріч з представниками юридичних підрозділів ГУ ДФС області, на якій обговорювались найбільш актуальні та проблемні питання імплементації Кодексу Адміністративного судочинства України (далі – КАСУ).
    У зустрічі прийняли участь представники моніторингової місії Проекту Європейського Союзу «Право-Justice»; керівники юридичного управління Головного управління Пенсійного фонду України у Дніпропетровській області; керівники та представники самостійних структурних підрозділів ГУ ДФС та фахівці юридичних підрозділів ГУ ДФС.
    Зустріч відкрила керівник ГУ ДФС Ірина Сікіріна, яка подякувала представників міжнародної експертної місії за прийняте рішення організувати у ГУ ДФС цей захід з питань адміністративного судочинства у зв’язку з імплементацією норм КАСУ.
    «Для нас, як для державного органу, уповноваженого на виконання функцій держави, наділеного дискреційними повноваженнями та у якого переважна більшість спорів у межах адміністративного судочинства, актуальними є питання, визначені у програмі зустрічі:
    - практика країн Європи в реалізації дискреційних повноважень органів державної влади;
    - процедура їх реалізації та способи підвищення ефективності адміністративних проваджень», – зауважила Ірина Сікіріна.
    Вона також акцентувала увагу, що на теперішній час нормативно-правовими актами не встановлено процедури використання дискреційних повноважень. Тож цікаво було б почути від представників міжнародної експертної місії, як застосовуються дискреційні повноваження аналогічними структурами у країнах Європи.
    Начальник управління правового забезпечення Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Олег Басан зупинився на основних питаннях, відображених в Опитувальнику з моніторингу адміністративного судочинства: щодо дискреції органів ДФС як суб’єкта владних повноважень; доступність та справедливість адміністративного судочинства; врегулювання спорів, медіація; виконання судових рішень.
    Він зазначив: «Підсумовуючи наведене, вважаю, що розуміння посадовими особами суб’єктів владних повноважень дискреційних повноважень, процедури їх використання, як обґрунтування правомірності прийнятих рішень, дозволило б ефективно та раціонально виконувати функціональні повноваження, у тому числі щодо організації представництва інтересів у адміністративному суді».
    Голова відділення Асоціації правників України в Дніпропетровській області Олексій Савчук акцентував на важливості обговорюваних питань та запросив до тісної співпраці учасників зустрічі.
    Голова Європейської асоціації адміністративних суддів Едіт Целлер (Австрія) зупинилась на існуючих Європейських системах адміністративного судочинства (дослідницька та змагальницька) та межі судового втручання в дискреційні повноваження суб’єктів владних повноважень, їх перевагах та недоліках з наведенням конкретних прикладів застосування цих систем у країнах Європи.
    Суддя Суду справедливості Європейського Союзу Віргіліус Валанчюс (Литва) звернув увагу, що мета Проекту Європейського Союзу «Право – Justice» – це покращення застосування КАСУ у частині ефективності та зауважив, що мирне урегулювання адміністративних спорів – тренд держав Європи. Він також довів, що для Проекту Європейського Союзу «Право – Justice» важливо почути думки та ідеї фахівців юридичних підрозділів податкової служби з обговорюваних питань, так як судова медіація більш популярна у господарських та цивільних справах, а у податкових спорах поки не бачиться можливість їх мирного урегулювання, так як вони мають свої нюанси.
    «Правовий мир важливий для кожної країни», – акцентував Віргіліус Валанчюс та рекомендував різними шляхами у правовому полі рухатись до мирного урегулювання, щоб погасити конфлікт, у тому числі і державним органам.
    Після виступів спікерів активно обговорювались питання за тематикою зустрічі, зокрема медіації, як методу мирного вирішення спорів, монополії адвокатури тощо.
    Зустріч пройшла у форматі бесіди. Присутні отримали цікаву та важливу інформацію з урахуванням європейської практики.
    Більш детальніше з інформацію можливо ознайомитись на офіційній сторінці «ДФС у Дніпропетровській області» соціальної мережі Facebook за посиланням

    https://www.facebook.com/sfs.dnipropetrovsk/posts/1838440482967554

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.