• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • В Україні знову анонсували податкову амністію на цей рік
    2021-01-26 17:30:51

    Амністія капіталів через подання “нульової декларації” має відбутися цього року. Про це заявиви голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат Данило Гетманцев, інформує УНН з посиланням на пресслужбу партії “Слуга народу”.

    Що таке податкова амністія?

    “Це фінансове життя українців з чистого аркуша. Коли держава дає можливість вивести „в білу“ зароблені статки, з яких не був сплачений податок впродовж усього періоду незалежності України”, — пояснив Гетманцев.

    Він наголосив, що у цьому випадку держава не карає за несплату податків, а дозволяє їх вивести з тіні.

    “Така „нульова декларація“ — можливість для бізнесу і громадян добровільно вийти „в білу“, мати чисту фінансову історію та легалізувати походження своїх коштів. Важливо: нікого не змушуватимуть подавати декларацію! Нульова декларація — справа виключно добровільна”, — пояснив нардеп.

    За його словами, це важливий крок, адже у попередні роки обсяги тіньової економіки в Україні, за офіційними повідомленнями Мінекономіки, сягали майже 40%. А незалежні експерти взагалі говорили про 50% економіки в тіні.

    Амністію капіталу планують провести цього року

    “Але дуже важливо провести амністію саме цього року, адже антіBEBS і автоматичний обмін податковою інформацією набувають чинності в 2022 році. Тобто 2021-й — фактично остання можливість, щоб безперешкодно вийти „в білу“”, — наголосив Гетманцев.

    Законодавчі ініціативи та особливості амністії

    Дискусія довкола проведення амністії капіталів точиться не один рік. З приходом до влади команди Президента Володимира Зеленського до неї знову повернулися. Навіть з’явилася законодавча ініціатива. Так, законопроект про амністію капіталів зареєстрував Гетманцев у вересні 2019 року. Законопроектом пропонувалося амністувати доходи, що не були належним чином задекларовані до 31 грудня 2018 року (пізніше дата була пролонгована до 31 березня 2020 року). За “амністію”, відповідно до законопроекту, декларанту довелося б сплатити від 5% до 10% податку від суму, що він задекларував (залежно від того в якій формі та банках зберігаються кошти). Документ торкався саме декларування прибутків, а не майна.

    У 2020 році про розробку законопроекту про амністію капіталів заявили в Офісі Президента. А в травні 2020 року Президент України Володимир Зеленський особисто заявив, що законопроект практично готовий і амністія відбудеться вже в 20-му році. За словами глави держави, запропонований законопроект мав торкатися не лише доходів, а й майна. Однак, законопроект так і не був внесений до парламенту.

    Тетяна Юдіна

    Источник: УНН

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.