• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Керівництвом Головного управління ДПС у Дніпропетровській області у м. Павлограді проведені робочі зустрічі
    2021-08-16 09:12:07

    Місто Павлоград розташоване на перехресті автомобільних та залізничних ліній міжнародного значення, що дає можливість розглядати його як потужний транспортний термінал. Крім того, м. Павлоград є осередком вугільного басейну Західний Донбас, а його родючі чорноземи та сприятливі кліматичні умови забезпечують високі стабільні урожаї сільськогосподарських культур. Все це сприяє інвестиційній привабливості Павлоградського регіону.
    Сьогодні, 12 серпня 2021 року, до м. Павлограда Дніпропетровської області здійснено виїзд робочої групи у складі провідних фахівців Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС).
    Робочу групу очолив в. о. заступника начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонов Валерій.
    З метою проведення зустрічей з керівниками та представниками територіальних громад (далі – ТГ), бізнесу та надання практичної допомоги працівникам структурних підрозділів ГУ ДПС Павлоградського регіону Дніпропетровщини у складі робочої групи задіяні керівники підрозділів ГУ ДПС: начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризикiв Калiногорська Вiкторiя; начальник управлiння податкового адмiнiстрування юридичних осiб Копильченко Тетяна; начальник управлiння з питань запобiгання та виявлення корупції Орлов Ігор; начальник управлiння iнформацiйної взаємодії Осипова Манушак; начальник управлiння податкового адміністрування фізичних осiб Самсоненко Євгенiя; начальник управлiння електронних сервiсiв Свiрська Алла; заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податку на майно та мiсцевих зборiв Iщенко Свiтлана; заступник начальника управління – начальник відділу організації стягнення боргу та роботи з безхазяйним майном управлiння по роботi з податковим боргом Прихорчук Артем.
    Леонов Валерій на зустрічі з представниками ТГ акцентував увагу на важливості тісної співпраці податкової служби області та ТГ, зокрема з питань наповнення бюджетів.
    Також він зупинився на кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яка запроваджується
    з 01 вересня 2021 року і триватиме до 01 вересня 2022 року, та на особливостях її проведення.
    «Таке декларування – це можливість вийти на новий рівень для того, щоб рухатися далі, це правильний вибір та унікальна перспектива, соціальна відповідальність громадян», – зазначив в. о. заступника начальника ГУ ДПС.
    Свірська Алла зауважила, щоб бути успішною та самодостатньою, ТГ необхідно не лише споживати та користуватися ресурсами, але й створювати умови для розвитку економіки на своїй території. Для цього потрібно розуміти, які ресурси є у громади.
    Провести аналіз адміністративно-територіального устрою, соціально-демографічних та економічних показників допомагає паспорт територіальної громади.
    Крім того, Свірською Аллою особливу увагу приділено питанням взаємодії між ГУ ДПС та ТГ при організації роботи мобільного ЦОПу ГУ ДПС, цифровізації органів ДПС та розвитку електронних сервісів.
    Осипова Манушак під час ознайомлення з різноманітним формами інформування суспільства щодо питань податкового законодавства та діяльності ДПС повідомила про можливості офіційного вебпорталу «Державна податкова служба України», субсайту «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області», сторінками «Державна податкова служба України» та «ДПС у Дніпропетровській області» соціальної мережі Фейсбук, які є офіційними джерелами інформації податкових органів.
    На зустрічах членів робочої групи з представниками бізнесу Павлоградського регіону розглядались питання нарахування та сплати податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, трудових відносин.
    Під час таких зустрічей з керівниками підприємств Павлоградського регіону також обговорювались актуальні питання погашення заборгованості з податків і зборів та єдиного внеску. Податківці ознайомили з особливостями процедури врегулювання податкового боргу, яка запроваджена Законом України від  04 грудня 2020 року № 1072-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».
    Спільні зустрічі представників податкової служби з бізнесом мали    результат – платники отримали фахові відповіді на питання, які пов’язані з оподаткуванням і виникають під час ведення їх діяльності.
    Члени робочої групи також відвідали центри обслуговування платників (далі – ЦОП) Юр’ївської, Першотравенської, Петропавлівської, Межівської, державних податкових інспекцій ГУ ДПС. Під час робочого виїзду приділено увагу питанням діяльності ЦОПів.
    Крім того, провідними фахівцями ГУ ДПС проведено робочі зустрічі з працівниками структурних підрозділів Павлоградського регіону з метою надання їм практичної допомоги за напрямками роботи, пов’язаними з виконанням функціональних обов’язків.
    Під час такого спілкування акценти зроблено, зокрема, на застосуванні штрафних санкцій та рівні узгодженостей донарахованих сум; підвищенні рівня нарахувань з рентної плати, екологічного та місцевих податків, інвентаризації платників та об’єктів нерухомого майна; на організації ефективної системи адміністрування податків і зборів; вжитті заходів по погашенню податкового боргу та заборгованості з єдиного внеску.
    На основних аспектах дотримання державними службовцями норм антикорупційного законодавства та етичних норм поведінки під час виконання службових обов’язків зупинився Орлов Iгор.
    Виїзні робочі зустрічі фахівців податкової служби області з представниками ТГ, бізнес-спільноти та підрозділів ГУ ДПС за територіями обслуговування мають позитивний ефект для кожної із сторін. Адже обговорення і вирішення нагальних питань, а також визначення першочергових задач і напрямків діяльності – це спільна робота, яка направлена на своєчасне забезпечення надходжень до бюджетів.

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.