• Main Page / Головна
  • Newsline / СТРІЧКА НОВИН
  • Archive / АРХІВ
  • Contacts / Контакти
  • RSS feed
  • This online newspaper has been in publication since September 9, 2005
  • Кому призначать субсидію на наступний період без звернень
    2021-09-11 18:00:01

    Субсидію на оплату комунальних послуг призначають з місяця звернення до кінця опалювального сезону. Finance.ua, як портал, що дбає про ваші фінанси, вирішив розповісти, як розрахувати відсоток обов’язкової плати за комуналку і кому призначать субсидію на наступний період без зайвих звернень.

    Для домогосподарств з індивідуальним опаленням субсидія розраховується на опалювальний сезон з 16 жовтня по 15 квітня включно.

    Оформити субсидію можна також онлайн на сайті Мінсоцполітики.

    Як розрахувати відсоток обов’язкової плати:

    визначити середньомісячний сукупний дохід сім’ї за два квартали, що передують місяцю, що передує місяцю, з якого призначається субсидія (для непрацюючих пенсіонерів, які не мають інших доходів крім пенсії, за останній місяць кварталу з якого призначається субсидія);
    визначити дохід на одну особу шляхом поділу середньомісячного сукупного доходу на кількість членів домогосподарства;
    отриманий результат поділити на розмір прожиткового мінімуму на одну особу в розрахунку на місяць (з 01.12.2017 – 1700,00 грн), тобто визначити співвідношення середньодушового доходу родини до розміру прожиткового мінімуму на одну особу;
    отриманий результат поділити на 2, а потім помножити на 15%, і таким чином визначити відсоток обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги.

    Після закінчення терміну отримання субсидії органи соцзахисту здійснюють самостійно перерахунок субсидії на наступний період без звернень громадян.

    Однак це не стосується сімей, у складі яких є особи, у яких за інформацією ДФС, взагалі відсутні доходи або вони одержували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної зарплати, діючої на даний період, вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соцстрахування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; внутрішньо переміщені особи; особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства; особи-орендарі житлових будинків; особи, які зареєстровані в житловому будинку, але фактично там не мешкають.

    Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення щодо її призначення до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців, і розраховується:

    на неопалювальний сезон – з 1 травня по 30 вересня;
    на опалювальний сезон – з 1 жовтня по 30 квітня.

    При цьому розмір субсидії на опалювальний сезон для домогосподарств, які використовують природний газ/електричну енергію для індивідуального опалення, розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.

    Инф. finance.ua

    e-finance.com.ua

    Увага!!! При передруку матеріалів з E-FINANCE.COM.UA активне посилання (не закрите в теги noindex або nofollow, а саме відкрите!!!) на портал "Фінансові новини E-FINANCE.COM.UA" обов'язкове.

    WARNING! When reprinting materials from E-FINANCE.COM.UA, it is mandatory to include an active link (not closed in noindex or nofollow tags) to the portal "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" that remains open.

    WARNUNG!!! Beim Nachdruck von Materialien von E-FINANCE.COM.UA ist ein aktiver Link (nicht geschlossen in Noindex- oder Nofollow-Tags, sondern offen!!!) zum Portal „Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA“ obligatorisch.

    OSTRZEZENIE!!! Podczas przedrukowywania materialow z E-FINANCE.COM.UA, aktywny link (nie zamkniety w tagach noindex lub nofollow, ale raczej otwarty!!!) do portalu "Finansovi novony E-FINANCE.COM.UA" jest obowiazkowy.

    Внимание!!! При перепечатке материалов с E-FINANCE.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Финансовые новости E-FINANCE.COM.UA" обязательна.

    E-FINANCE.COM.UA
    E-mail: info@e-finance.com.ua

    © E-FINANCE.COM.UA. Усі права захищені. При використанні інформації в електронному вигляді активне посилання на e-finance.com.ua є обов'язковим. Думки авторів можуть збігатися з позицією редакції. За зміст реклами відповідальність несе рекламодавець. Права на інформацію належать e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Alle Rechte vorbehalten.
    Bei der Nutzung von Informationen in elektronischer Form ist ein aktiver Hyperlink zu e-finance.com.ua erforderlich. Die Meinungen der Autoren stimmen möglicherweise nicht mit der redaktionellen Haltung überein. Für den Inhalt der Anzeigen ist der Werbetreibende verantwortlich. Die Informationsrechte liegen bei e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. All rights reserved.
    When utilizing information in electronic format, an active hyperlink to e-finance.com.ua is required. The opinions of the authors may not align with the editorial stance. The advertiser is responsible for the content of advertisements. Information rights belong to e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
    Podczas korzystania z informacji w formacie elektronicznym wymagane jest aktywne hiperłącze do e-finance.com.ua. Opinie autorów mogą nie pokrywać się ze stanowiskiem redakcji. Za treść ogłoszeń odpowiada reklamodawca. Prawa informacyjne należą do e-finance.com.ua.

    © E-FINANCE.COM.UA. Все права защищены.
    При использовании информации в электронном формате активная гиперссылка на e-finance.com.ua обязательна. Мнения авторов могут не совпадать с позицией редакции. Рекламодатель несет ответственность за содержание рекламных объявлений. Права на информацию принадлежат e-finance.com.ua.